Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi hevosta karkasi Espoossa – vapaaehtoiset etsivät eläimiä metsistä

Pillastuneet hevoset juoksivat karkuun kokeneilta ratsastajilta.

Kaupunki
 
Laura Nores
Laku on kateissa.
Laku on kateissa. Kuva: Laura Nores

Kaksi hevosta karkasi ratsastajiltaan Espoossa sunnuntai-iltana puoli kahdeksan aikaan illalla. Molemmat eläimet ovat yhtä karkuteillä, eikä niistä ole saatu havaintoja

”Ollaan täällä pöheikössä etsitty etsitty jälkiä eilisestä saakka”, kertoo etsintöihin paraikaa osallistuva Laura Nores.

”Suurin pelko on, että ne ovat jääneet johonkin kiinni tai loukanneet itseään.”

Noreksen äiti omistaa toisen hevosista.

Karanneet hevoset ovat yhdeksänvuotias Aino ja 15-vuotias Laku. Karkumatka alkoi, kun kaksi kokenutta ratsastajaa oli päättämässä maastoratsastusta Gumbölen golfkentän lähellä olevan vesilaitoksen luona.

Toinen hevosista säikähti, ja ratsastajan oli pakko laskeutua ratsailta ettei loukkaisi itseään. Hevonen lähti karkuun, ja toinenkin hevonen alkoi käyttäytyä levottomasti.

”Ratsastajan oli pakko nousta alas, ja kaviot kävivät läheltä, eli jonkinlainen vaaratilanne siinä oli. Hevoset ovat 700-kiloisia, joten ei niitä pysty pitelemään.”

Eläimet juoksivat karkuun tietä pitkin, ja jäljet päättyvät metsään. Noreksen mukaan hätäkeskukseen ei ole toistaiseksi tullut havaintoja hevosista.

”Ne ovat luultavasti syvällä metsässä. Meitä on ollut kuusi ihmistä ja yksi koira etsimässä. Saadaan ehkä vielä toinenkin koira apuun, että saadaan koko metsä haravoitua. Etsintäkoiria on todella vaikea löytää.”

Laura Nores
Aino on toinen kadonneista hevosista.
Aino on toinen kadonneista hevosista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat