Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikot jyräsivät virkamiehet: HIFK:n uuden hallin viereen voi nousta tornitaloja

Kaupunkisuunnittelulautakunta halusi antaa ”luovuudelle vapaat kädet”, kun arkkitehtikisa uudesta areenasta alkaa. Vaihtokuva näyttää, miltä vanhassa hallissa näyttää uusien visioiden rinnalla.

Kaupunki
 
PES Arkkitehdit
Arkkitehtikilpailu ei ole vielä alkanut, mutta idean markkinoimiseksi HIFK on teettänyt uudesta hallikompleksistaan tällaisia kuvia.
Arkkitehtikilpailu ei ole vielä alkanut, mutta idean markkinoimiseksi HIFK on teettänyt uudesta hallikompleksistaan tällaisia kuvia. Kuva: PES Arkkitehdit

Helsingin vanhan jäähallin alle, päälle, viereen tai jopa tilalle suunniteltu uusi tapahtuma-areena voi tuoda korkeita torneja entistä lähemmäs Helsingin keskustaa.

Hallin suunnittelua tiistai-iltana raamittanut kaupunkisuunnittelulautakunta linjasi, että HIFK:n areenakompleksin mittatikuksi jää korkeuden suhteen vain Olympiastadionin torni.

Jääkiekkoseura HIFK:n taustayhtiö aloittaa näiden raamien perusteella suunnittelukilpailun, johon se kutsuu viisi suomalaista arkkitehtitoimistoa.

Virkamiehet olisivat esitykessään halunneet rajoittaa Helsinki Garden -areenan ”Töölön korkeusmaailman” mukaiseksi, mutta lautakunnalle riittää se, että maisemaa jatkossakin hallitsee stadionin torni.

”Lautakunta näytti vahvasti, että pitää antaa erilaisten kukkien kukkia. Halusimme antaa tilaa luovuudelle eikä pysyä perinteisessä kuviossa”, sanoo korkean rakentamisen mahdollistavan vastaesityksen tekijä, lautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

Rautavan mukaan päätös alleviivaa sitä, miten eri tavalla kaupungin virkamiehet ja poliitikot näkevät Helsingin horisontin:

”Luottamusmiehet ovat selvästi valmiimpia hyväksymään korkean rakentamisen kuin virkamiehet.”

Korkeuden lisäksi uusi jäähalli tulee monin tavoin eroamaan nykyisestä, 50-vuotiaasta betonihallista. Ajattelun ja estetiikan muutosta valottaa seuraava vaihtokuva. Katso kuva ja lue lisää sen alta.

 

Helsinki Garden -hankkeen tavoite on rakentaa Olympiastadionin ja jalkapallostadionin lähistölle ennen kaikkea uusi jäähalli, mutta ei vain sitä.

Lisäksi suunnitteilla on suuret maanalaiset pysäköintitilat sekä kauppakeskus, hotelli ja asuntoja.

Kaupunkisuunnittelulautakunta linjasi tiistaina, että näin on myös tehtävä: nyt halutaan urbaania ympäristöä eikä vain sisäänpäin aukeavaa umpiareenaa, ja maan tasalle kadun varteen on suunniteltava liiketiloja, ei seinää.

Vanhan jäähallin kohtalo on vielä auki. Kaupunginmuseo haluaisi suojella vuonna 1966 rakennetun hallin, joka seisoo keskellä HIFK:n areenan suunnitteluun osoitettua aluetta.

Suunnittelukilpailun lähtökohtana on vanhan hallin säilyttäminen osana uutta kompleksia.

Helsinki Garden -kompleksia ollaan toteuttamassa yksityisellä rahalla. Hankkeen pani vuonna 2008 alulle jääkiekkoseura HIFK:n taustayhtiö Oy HIFK-Hockey Ab.

Alun perin HIFK suunnitteli hallin rakentamista toiseen paikkaan, Mäntymäen kentälle. Tämä suunnitelma kariutui, koska silloinen kaupunkisuunnittelulautakunta ei pitänyt hanketta alueen kaupunkikuvaan sopivana.

Pekka Sakki
Helsingin jäähalli nyt.
Helsingin jäähalli nyt.
Nordenskiöldinkadun hallin työmaa vuonna 1965.
Nordenskiöldinkadun hallin työmaa vuonna 1965.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat