Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kioski pani lapun luukulle – samalla loppui postipalvelu Espoon Lähderannasta

Paketit jäivät jumiin, kun postipalveluja tarjonnut R-kioski oli toistuvasti kiinni.

Kaupunki
 
Hanne Salonen
Lähderannan R-kioski on ollut syyskuussa auki vaihtelevasti ja postipakettejaan hakemaan tulleet ovat joutuneet lähtemään tyhjin käsin.
Lähderannan R-kioski on ollut syyskuussa auki vaihtelevasti ja postipakettejaan hakemaan tulleet ovat joutuneet lähtemään tyhjin käsin. Kuva: Hanne Salonen

Espoon Lähderannassa postipalveluiden takkuilu on harmittanut ihmisiä tänä syksynä.

Moni ihminen on joutunut syyskuun aikana hakemaan postin noutopisteenä toimivasta Lähderannan R-kioskista pakettiaan useampaan kertaan, kun postipalveluja hoitavalla kioskilla on ollut lappu luukulla.

”Olen aina luottanut, että posti on peruspalvelu, joka toimii”, harmittelee espoolainen Eeva-Riitta Puomio, jonka miehen tilaamaa pakettia käytiin noutamassa R-kioskista moneen kertaan.

”Kun hän lähti ensimmäisellä kerralla hakemaan sitä, oli lappu luukulla, että kioski on sairastapauksen vuoksi kiinni ja että huomenna on taas auki. Hän meni uudelleen, mutta ei vieläkään saanut pakettia”, Puomio ihmettelee.

”Pakettikortissa oli aukioloaika, mutta eihän se pitänyt paikkaansa. Hän joutui käymään monta kertaa ennen kuin sai pakettinsa.”

Paketissa oli polkupyörän lamppu.

”Mutta jollakin oli juhlapukuja, joita olisi tarvinnut tiettyyn päivään mennessä ja voihan siellä olla passejakin seisomassa”, Puomio sanoo.

”Meitä jäi askarruttamaan, millainen vastuu R-kioskilla on postipalveluista. Voiko vain toimia noin? Ja jos tämmöinen on mahdollista, niin miksi esimerkiksi passit jätetään tämmöisen organisaation varaan?”, hän hämmästelee.

Kysytään asiaa postista, jonka asiakaspalveluun Puomion puoliso lähetti Lähderannan postipalveluiden puutteista kysymyksen, mutta johon ei ole vastattu.

”Pahoittelen kovasti asiaa. Siellä on ollut syyskuussa epävakaa tilanne”, sanoo kehityspäällikkö Eija Kojo Postista.

Syy on se, että vanha kauppias lopetti ja kioski on tällä hetkellä R-kioski Oy:n hallinoima ketjukioski ja tilapäisen henkilökunnan pyörittämä, kunnes uusi kauppias aloittaa.

”Samaan aikaan tuli vielä flunssa-aalto ja siksi on ollut resurssiongelmaa”, Kojo kertoo.

”Silti postia on päivittäin pyritty pitämään auki, mutta aukioloajat ovat olleet epäsäännölliset”, hän myöntää.

Tilanne on Kojon mukaan palannut normaaliksi tämän viikon tiistaina.

”Posti voi periaatteessa sanoa yhteistyösopimuksen irti, mutta R-kioski teki tässä kovasti töitä, että sai henkilökuntaa sinne. Jos vastaava toistuisi useasti, pitäisi harkita kumppanin vaihdosta.”

Jos postipaketissa on ollut esimerkiksi juhlavaatteet, Kojo kehottaa olemaan yhteydessä postiin mahdollisen korvausasian selvittämiseksi.

Passiasiaa Kojo ei kommentoi.

”Passit eivät kulje postin prosessin kautta ja siksi en ota siihen kantaa.”

R-kioskin aluepäällikkö Janne Vihosalmen tiedossa ei ole tapauksia, joissa esimerkiksi matkalle lähtö olisi peruuntunut sen vuoksi, että passia ei ole päässyt hakemaan.

”Mutta jos näin olisi päässyt käymään, niin tapauskohtaisesti käsitellään viivytyksestä aiheutuneet kustannukset”, Vihosalmi sanoo.

”Olemme pahoillamme tilanteesta. Koko ajan haemme uutta kauppiasta ja tahtotila on, että uusi yrittäjä aloittaisi tämän vuoden puolella.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat