Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisin pyöräkampanjalla vaikea alku: Poliisi ei tuntenut liikennemerkkejä, ja Baanakin on poikki

Poliisi tehokampanja osui samaan aikaan kuin pyöräilyn valtasuoni Baanan remontti.

Kaupunki
 
Joona Aspegren / HS
Poliisi tarkkailee pyöräilijöitä tällä viikolla Helsingissä.
Poliisi tarkkailee pyöräilijöitä tällä viikolla Helsingissä. Kuva: Joona Aspegren / HS

Helsingin poliisin keskiviikkona aloittama tehokampanja jalkakäytävällä pyöräilyn suitsimiseksi sai nolon alun, kun poliisipartio ohjeisti Mikonkadulla pyöräileviä ihmisiä taluttamaan pyöräänsä.

Virheellinen ohjeistus oli saanut pyöräväen takajaloilleen sosiaalisessa mediassa. Mikonkatu on merkitty liikennemerkein kävelykaduksi, jolla tieliikennelain mukaan pyöräily on sallittu.

”Juu, meiltä on just lähdössä tiedote, ja partioiden ohjeita täsmennetään”, tehovalvonnasta vastaava komisario Heikki Kallio kiirehtii vastaamaan ennen, kuin erheestä ehtii edes kysyä.

Helsingin poliisi myönsi myös torstaina aamupäivällä pikaviestipalvelu Twitterissä nöyrästi virheensä:

Some-keskustelujoita tämä ei lepyttänyt. Helsingin polkupyöräilijöiden Facebook-sivulla ihmeteltiin, kuinka usein poliisi pistää pystyyn kampanjan, joiden keskeisiä säädöksiä poliisipartiot eivät tunne.

Tehokampanjan varsinainen tehtävä eli jalkakäytävällä pyöräilyn kitkeminen voi olla Helsingin keskustassa hankalaa, koska pyöräilyn valtasuoni Baana on poikki Mannerheimintien rakennustöiden vuoksi. Kallion mukaan Baanan remontti oli tiedossa, mutta toisaalta sopivaa ajankohtaa odottanut tehokampanja haluttiin viedä läpi ennen kuin säät kylmenevät täysin talvisiksi.

Keskiviikkona Baanan laskuri kirjasi lähes 2 900 pyöräilijää, jotka ovat joutuneet etsimään uuden kulkuväylän katuverkosta. Poliisien tehokampanja jatkuu ainakin perjantaihin saakka. Jalkakäytävällä pyöräilyn lisäksi poliisi valvoo tehostetusti myös jalkakäytäville ja pyöräteille lainvastaisesti pysäköityjä autoja.

Mannerheimintien sillan urakka valmistunee vasta myöhemmin kuin alun perin arvioitiin.Urakan valvoja Jukka Väisänen HKR-Rakennuttajista arvioi, että Baanan avautumiseen menee pari viikkoa enemmän aikaa.

”Meille tuli yllätyksenä, että siltakanteen on valettu johtoja, jotka me joudumme nyt käsipelillä piikkaamaan irti”, Väisänen sanoo.

Baanalle rakennetaan uusi ramppi Pikku Parlamentin puiston kautta. Samalla Mannerheimintien siltaa levennetään. Baanan Mannerheimintien alittava tunnelin avautunee lokakuun lopulla. Väisänen arvelee, että töiden salliessa tunneli voi olla osittain auki jo tätä aiemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat