Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa samassa kaupungissa suomen- ja ruotsinkielisillä lapsilla eri mittaiset syyslomat – Vantaa venyttää lomia naapureiden malliin

Vanhemmat haluavat kaksi päivää syyslomaa, lapset viikon.

Kaupunki
 
Benjamin Suomela / HS
Syyslomaa viettäviä perheitä Vantaan Flamingon kylpylässä vuonna 2014.
Syyslomaa viettäviä perheitä Vantaan Flamingon kylpylässä vuonna 2014. Kuva: Benjamin Suomela / HS

Vantaa päättää ensi viikolla, venyykö vuoden 2017 syysloma kouluissa viikon mittaiseksi eli yhtä pitkäksi kuin enemmistössä Helsingin ja Espoon kouluja.

Opetuslautakunnalle esitetään, että Vantaan suomenkielisissä kouluissa esiopetuksesta toiselle asteelle siirryttäisiin viikon mittaiseen lomaan ja ruotsinkielisissä pysyttäisiin kahdessa päivässä.

Järjestelyä perustellaan naapurikaupunkien päätöksillä.

Espoossa ja Helsingin suomenkielisellä puolella ollaan lomalla viikko syksyllä 2017, mutta myös Helsingissä ruotsinkieliset koululaiset pitävät syyslomaa vain kaksi päivää.

Samaa linjaa naapurin kanssa pidetään tärkeänä, koska saman perheen lapsia voi olla koulussa kuntarajan eli puolilla. Vantaalaisia ruotsinkielisiä lapsia on esimerkiksi erityisopetuksessa Helsingin puolella.

Koululaiset ja koulujen henkilökunta toivoivat Vantaan sivistystoimen kyselyssä viikon syyslomaa.

Päätöstä viikon lomasta perustellaan myös oppilaiden hyvinvoinnilla ja jaksamisella sekä sillä, että perheillä olisi mahdollisuus yhteisiin lomamatkoihin syksylläkin.

Lukiolaisilla pitkän syysloman katsottiin antavan aikaa valmistautua ylioppilaskirjoituksiin syksyllä, koska koulu alkaa tällöin myös elokuussa muutaman päivän aiemmin.

Vanhempainyhdistysten kyselyyn vastanneet vanhemmat sen sijaan kannattivat niukalla enemmistöllä lomaksi kahta päivää. Tätä perusteltiin sillä, että lomien ja lastenhoidon järjestelyt koettiin hankaliksi.

Tänä vuonna syysloma on vielä Vantaalla eri tavalla järjestetty. Peruskoululaiset ovat lomalla kaksi päivää äidinkielestä riippumatta. Lukiolaisista suomenkielisillä on ollut viikko, ruotsinkielisillä kaksi päivää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat