Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki kokeilee neuvoloiden ilta-aukioloa Espoon jalanjäljissä

Vuosaaren neuvolassa alkaa joulukuussa puolen vuoden testi, jossa neuvolaan pääsee neljänä iltana viikossa kello kahdeksaan saakka. Sen lisäksi vuoden alusta muissakin Helsingin neuvoloissa pääsee vähintään kerran viikossa neuvolaan iltakuuteen saakka.

Kaupunki
 
Jukka Gröndahl / HS
Mia Heino toi elokuussa Joonatanin 1-vuotisrokotukseen terveydenhoitaja Satu Räisäsen luo Ison Omenan neuvolaan Matinkylässä.
Mia Heino toi elokuussa Joonatanin 1-vuotisrokotukseen terveydenhoitaja Satu Räisäsen luo Ison Omenan neuvolaan Matinkylässä. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Helsinki aloittaa joulukuun alussa kokeilun, jossa testataan neuvolan iltavastaanottoa.

Iltaneuvolaa kokeillaan Vuosaaressa puolen vuoden ajan toukokuun loppuun asti. Ilta-aikoja aina kahdeksaan asti on tarjolla maanantaista torstaihin. Perjantaisin neuvola menee kiinni neljältä.

Vuosaaren neuvola palvelee myös aamulla hieman varhemmin kuin muut Helsingin neuvolat eli ensimmäiset ajat saa jo puoli kahdeksalta.

”Ohjeistamme puhelinpalvelua niin, että lastenneuvolan aikoja saa kello 18:aan asti ja kuudesta eteenpäin ajat on tarkoitettu lähinnä äideille”, ylihoitaja Tarja Viitamäki Helsingin neuvolapalveluista kertoo.

”Katsomme, kuinka paljon ilta-aikoja ja aikaisia aamuja varataan.”

Espoon Matinkylän Ison Omenan neuvola aloitti elokuussa ilta- ja lauantaivastaanotot.

”Olen ihan varma, että se [lauantai] tulee aikanaan meillekin ja asiasta on jo keskusteltu”, ylihoitaja Viitamäki Helsingistä arvelee.

Tavanomaisesti neuvolat ovat Helsingissä avoinna arkisin kello 8–16.

Vuosaaren kokeilun lisäksi vuoden alusta muidenkin Helsingin neuvoloiden tulee vähintään kerran viikossa järjestää aikoja kello 18 asti.

”Nyt on sovittu, että näin pitää järjestää”, Viitamäki sanoo.

”Työssä käyvien äitien ja myös isien on helpompi tulla neljän jälkeen.”

Vantaalla Espoon ilta- ja viikonloppuneuvolan käynnistymistä on seurattu kiinnostuneena, mutta palveluaikoihin ei tällä hetkellä ole tulossa muutoksia.

”Ei ole tullut suurempia toivomuksia aukioloaikojen laajentamisesta”, sanoo terveydenhuollon päällikkö Arja Ruponen Vantaalta.

”Mutta ei se ole täysin poissuljettu. Seuraamme nyt miten tämä otetaan Espoossa vastaan. Teemme yhteistyötä ja opimme toisten hyvistä käytännöistä ja toisaalta myös mahdollisista virheistä”, Ruponen kertoo.

Vantaalla neuvolat ovat avoinna arkisin 7.30–18.

”Espoossa kokeiluun vaikuttaa myös neuvolan sijainti ja koko. Iso Omena on auki muutoinkin iltaisin ja viikonloppuisin. Jos rakennus, jossa neuvola sijaitsee, ei ole iltaisin ja viikonloppuisin muutoin auki, toiminnan järjestäminen on esimerkiksi turvallisuusasioiden takia haasteellisempaa järjestää. Ihan pienissä neuvoloissa henkilökunta ei riitä laajempiin aukioloihin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat