Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi vahvistaa: Töölöstä löytyi ihmisen pääkallo – ”kallosta oli yritetty päästä eroon”

Poliisi ei vielä tiedä, kuuluiko pääkallo miehelle vai naiselle.

Kaupunki
 
Lukijan kuva
Koiraa ulkoiluttamassa ollut helsinkiläispariskunta löysi pääkallon sunnuntai-iltana. Poliisi vahvisti maanantaina kallon kuuluneen ihmiselle.
Koiraa ulkoiluttamassa ollut helsinkiläispariskunta löysi pääkallon sunnuntai-iltana. Poliisi vahvisti maanantaina kallon kuuluneen ihmiselle. Kuva: Lukijan kuva

Helsingin Taka-Töölöstä meren rannalta sunnuntai-iltana löytynyt pääkallo kuului ihmiselle. Tapauksen tutkintaa johtava komisario Kirsi Kanth vahvistaa asian HS:lle.

”Se on todennäköisesti aikuisen ihmisen pääkallo. Iästä, sukupuolesta tai siitä, kuinka kauan se on vedessä ollut, ei ole vielä tietoa”, Kanth sanoo.

”Kallosta on selvästi yritetty päästä eroon, koska se on heitetty jätesäkissä mereen”, Kanth jatkaa.

Poliisi ei vielä osaa sanoa, liittyykö kallon upottamiseen henkirikosta.

”Tämä on selkeästi upotettu mereen, mutta en spekuloi nyt sillä, miksi niin on tehty. Asiaan voi liittyä muitakin syitä [kuin henkirikos]”, Kanth sanoo.

Kallon löysi Taivallahden ranta-alueella koiransa kanssa kävelyllä ollut pariskunta. Kallon löydöstä kertoi sunnuntaina ensimmäisenä Iltalehti.

Kanth sanoi HS:lle, että kallon sisältänyt jätesäkki ajautui rantaan todennäköisesti laskeneen veden seurauksena.

Poliisi selvittää nyt hampaiden, ikämäärityksen, sukupuolimäärityksen ja dna-testien avulla, kenelle kallo kuuluu. Poliisi on myös pyytänyt pelastuslaitokselta apua kyseisen ranta-alueen tutkimisessa. Apuna käytetään ainakin sukeltajia.

Kanth kertoo, että vastaavat löydöt ovat todella harvinaisia.

”Luun palasia saattaa ajoittain löytyä, mutta tällaiset tapaukset, jossa ruuminosa on selvästi yritetty hävittää mereen, ovat harvinaisempia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat