Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jousenkaaren koulu sittenkin isoon remonttiin pian – oppilaille tehdään väliaikaiset tilat

Jaosto väläytti myös koulun purkamista ja kokonaan uuden rakentamista.

Kaupunki
 
Rio Gandara / HS
Jousenkaaren koulu viime keväänä.
Jousenkaaren koulu viime keväänä. Kuva: Rio Gandara / HS

Sisäilmaongelmien takia kiireellä tyhjennetty Jousenkaaren koulu aiotaan sittenkin laittaa laajaan remonttiin mahdollisimman pian. Oppilaat palaavat koululleen vuoden 2018 alussa, mutta siirtokelpoisiin väliaikaisiin tiloihin.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti tiukan äänestyksen jälkeen maanantaina Tapiolassa sijaitsevan koulun kohtalosta. Jaosto linjasi siis nyt, että siirtokelpoiset tilat rakennetaan ja varsinaisen koulurakennuksen peruskorjausta aikaistetaan vuosille 2017–2020.

Päätöksessä väläytetään myös mallia, että vanha koulu voitaisiin sittenkin purkaa kokonaan ja rakentaa tilalle täysin uusi. Tästä vaihtoehdosta pitää siis teettää selvitys ennen peruskorjauksen aloittamista. Jaoston puheenjohtaja Tiina Elo (vihr) ei pidä tätä lopputulosta todennäköisenä, mutta haluaa, että kaikki mahdollisuudet on selvitetty tarkasti.

Sen sijaan peruskorjauksen aikaistamista hän pitää järkevänä.

”Tarvittavat korjaukset ovat niin mittavia, että ne kannattaa tehdä osana peruskorjausta ja laajennusta sen sijaan, että korjataan pala kerrallaan. Siksi tarvitaan siirtokelpoiset tilat peruskorjauksen ajaksi”, hän sanoo.

Äänestys oli tiukka ja päättyi lukemiin 5–4. Nyt tehtyä päätöstä kannattivat vihreät, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja sdp ja vastusti kokoomus. Asian esitellyt teknisen toimen johtaja Olli Isotalo jätti eriävän mielipiteen.

Äänestyksessä hävisi ehdotus, jossa Jousenkaaren kouluun olisi tehty pienempi pikakorjaus ensi vuoden aikana ja laajempi peruskorjaus vasta vuosina 2022–2024. Tässä mallissa nyt Espoonlahdessa evakossa olevat oppilaat olisivat päässeet takaisin nykyiseen Jousenkaaren kouluun tammikuussa 2018 eikä väliaikaisia tiloja olisi rakennettu.

Hävinnyt malli olisi ollut nyt valittua halvempi. Esityksessä perusteltiin myös, että jos Jousenkaaren peruskorjausta aikaistetaan, jotain muuta koulukorjausta pitää siirtää myöhemmäs.

Tämän estämiseksi jaosto linjasi, että investointiohjelma pitäisi avata uudelleen, jotta välttämättömät koulukorjaukset voitaisiin toteuttaa.

Espoo sulki Jousenkaaren kiireellä keväällä ja siirsi oppilaat evakkoon Rehtorintielle Espoonlahteen. Näin toimittiin, koska koulu todettiin terveydelle vaaralliseksi.

Ongelma on, että Jousenkaari ei ole ainoa korjausta kipeästi kaipaava koulu.

Sivistystoimi arvioi huhtikuussa, että kouluista viidestätoista joudutaan siirtämään oppilaita hätäevakkoon koulun huonon kunnon vuoksi viiden vuoden sisällä. Kaupungin rahat ovat samaan aikaan palaneet isoihin investointeihin kuten metroon ja oppilaiden määrä kouluissa kasvaa edelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat