Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tehnyt etsintöjä ihmisen pääkallon löytöpaikan ympäristössä Töölössä

Merenrannalta löytyneen kallon tutkimisen arvioidaan kestävän yli viikon ajan

Kaupunki
 
Koiraa ulkoiluttamassa ollut helsinkiläispariskunta löysi pääkallon sunnuntai-iltana. Kuva on lukijan ottama.
Koiraa ulkoiluttamassa ollut helsinkiläispariskunta löysi pääkallon sunnuntai-iltana. Kuva on lukijan ottama.

Helsingin Taka-Töölöstä merenrannalta sunnuntai-iltana löytyneen ihmisen pääkallon tutkiminen kestää yli viikon verran, arvioi tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Kirsi Kanth.

”Odottelemme tutkimustulosten valmistumista. En osaa tarkasti sanoa, kauan siinä kestää, mutta veikkaisin viikkoa tai kahta”, Kanth kertoo.

Pääkallon löysi Taivallahden ranta-alueella koiraa ulkoiluttamassa ollut pariskunta. Poliisi vahvisti maanantaina, että kyseessä on ihmisen kallo.

Myös se tiedetään jo, että kallo on todennäköisesti kuulunut aikuiselle ihmiselle. Tarkempaa käsitystä iästä, sukupuolesta tai siitä, kuinka kauan kallo ehti olla vedessä, ei toistaiseksi ole.

Rantaan ajautunut kallo oli pakattu mustaan jätesäkkiin. Viranomaiset ovat tehneet etsintöjä pääkallon löytöpaikan ympäristössä, mutta muita luita tai mitään muutakaan mahdollisesti asiaan liittyvää ei ole löytynyt.

Kanth kommentoi HS:lle jo maanantaina, että ”kallosta on selvästi yritetty päästä eroon, koska se on heitetty jätesäkissä mereen”. Tapausta ei kuitenkaan ainakaan tällä haavaa tutkita rikoksena.

”’Muu tutkinta, luulöytö’ on nimike tällä hetkellä”, Kanth kertoi tiistaina puoliltapäivin.

Poliisi pyrkii nyt selvittämään hampaiden, ikämäärityksen, sukupuolimäärityksen ja dna-testin avulla, kenelle kallo kuului.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat