Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omatekoisia pommeja heiteltiin kohti asuntoja Helsingissä – poliisi etsii ”kodin putkimies” -pommien räjäyttelijöitä

Pohjois-Helsingissä sattui viikonloppuna kaksi tapausta, joissa kotitekoisia kemikaalipommeja heiteltiin kohti asuntoja. Poliisi etsii tekijöitä muun muassa alueen kouluista.

Kaupunki
 

Poliisi etsii ”kodin putkimies” -pommien räjäyttelijöitä Helsingin Suutarilassa ja Siltamäessä. Alueen asukkaat ovat ilmoittaneet poliisille kahdesta tapauksesta, joissa omatekoinen pullossa ollut räjähde on heitetty päin asuinrakennusta.

Molemmat tapaukset sattuivat viime viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Toinen pullo heitettiin omakotitalon ikkunaan, toinen rivitalon oveen.

”Pieni posaus siitä tuli. Ainesosat ovat sellaisia, että ne voivat syövyttääkin, mutta nyt selvittiin pienin vaurioin. Siis lähinnä siivoamisella”, sanoo komisario Anne Hietala Helsingin poliisista.

Poliisi on lähestynyt alueen kouluja, jotta ilkivalta saataisiin Suutarilassa ja Siltamäessä kuriin.

Rehtori Kari Töyrylä Suutarilan ala-asteen koulusta tiedotti ilkivallanteoista Wilman kautta vanhemmille, jotta he voisivat ilmoittaa mahdolliset havaintonsa ja tietonsa pommien räjäyttelyistä poliisille.

Töyrylän mukaan sama viesti asiasta vanhemmille on lähetetty myös Suutarinkylän peruskoulussa ja Siltamäen ala-asteella.

”Kodin putkimies” -pommeista voi roiskua niiden räjähtäessä syövyttävää ainetta ja ne ovat siksi vaarallisia.

”Yritämme poliisin kanssa yhteistyössä saada tekijät kiinni ja tilanteen rauhoittumaan. Olemme huolissamme ja yritämme yhdessä poliisin kanssa pitää alueen turvallisena”, sanoo rehtori Töyrylä.

Hietala kertoo, että poliisilla ei ole tässä vaiheessa varmuutta tekijöistä. Kouluille tiedottamisen kautta halutaan lähinnä saada vanhemmat ja kaikki nuorten kanssa työskentelevät aikuiset hereille.

”Tarkoituksena on, että tämä ei yleisty vaan pysyy marginaali-ilmiönä.”

Helsingin koilliskulma ei ole ainoa paikka alueella, jossa on tänä syksynä varoiteltu omatekoisista pommeista.

Itä-Uudenmaan poliisi varoitti syyskuun alussa Vantaalla räjäytellyistä ”muovipullopommeista”, joissa ei siis myöskään ole varsinaisia räjähdysaineita kuten ruutia vaan vain muita raaka-aineita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat