Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi takavarikoi suurimman subutex-erän vuosiin – Tallinnan-lautalla salakuljetettiin maahan miljoonan euron arvosta tabletteja

Matkalaukussa huumeita Ranskasta tuonut jäi kiinni elokuussa.

Kaupunki
 
Poliisi
Poliisi sai elokuussa kiinni suuren erän Subutexia maahan tuoneen.
Poliisi sai elokuussa kiinni suuren erän Subutexia maahan tuoneen. Kuva: Poliisi

Poliisi on saanut selville mittavan yrityksen tuoda Subutex-tabletteja Suomeen.

Elokuussa poliisi takavarikoi ulkomaalaiselta mieheltä noin 40 000 subutex-tablettia. Katukaupassa näiden arvo olisi ollut yli miljoonan euron, arvioi poliisi.

”Näin isoa takavarikkoa ei ole ollut vuosiin”, kertoo rikoskomisario Jari Nikonen. Hän muistuttaa, että jo 300 tabletin tuominen maahan olisi törkeä huumausainerikos.

Päätekijäksi epäilty ulkomaalainen mies toi tabletit matkalaukuissa maahan Ranskasta Viron kautta. Virosta ne tuotiin Suomeen laivalla.

”Hän toimi tässä varsin röyhkeästi, astui tavalliseen matkustajalaivaan hyvin pukeutuneena kaksi matkalaukkua mukanaan”, Nikonen kuvailee.

Päätekijäksi epäillyn lisäksi poliisi on esitutkinnan aikana vanginnut viisi muuta ihmistä. Osa heistä on suomalaisia, osa ulkomaalaisia.

Nikonen kertoo, että poliisi kiinnitti aiemmin tänä vuonna huomiota siihen, että pääkaupunkiseudulla näytti olevan markkinoilla tavallista runsaammin Subutex-tabletteja.

”Pääsimme omien tutkimustemme avulla sellaisen henkilön jäljille, joiden epäillään levittäneen näitä tabletteja. Poliisi käytti salaisia pakkokeinoja eli lähinnä telekuuntelua. Näin löytyi nyt päätekijäksi epäilty mies”, Nikonen kertoo.

Helsingin poliisi teki myös yhteistyötä Ranskan ja Viron poliisiviranomaisten kanssa.

Päätekijän epäilleen tuoneen Suomeen jo aiemmin noin 7 000 tabletin erän, jota on myyty sekä Helsingissä että muualla maassa. Hän matkusti Ranskaan alkukesästä ja palasi suuri määrä huumeita mukanaan elokuussa.

Samaa miestä epäillään useista muistakin huumausainerikoksista eri puolilla Eurooppaa. Poliisi ei kerro epäillyn kansallisuutta, mutta hän on ollut turvapaikanhakijana Saksassa kahden vuoden sisällä.

Nikonen kertoo, että vaikka mittakaava onkin tässä poikkeuksellisen suuri, Ranska on tavallinen lähde Suomeen saapuvalle subutexille.

”Subutexiä on Ranskassa edullista ja sen käyttöön saa helposti reseptin. Ranskassa on henkilöitä, jotka ostavat subutexia itselleen mutta myyvät sitä eteenpäin jollekin, joka kerää sitä suuria määriä vietäväksi ulkomaille.”

Poliisi
Poliisi
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat