Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset järjestivät absurdin näytelmän Helsingin valtuustossa – ”Homma rupes lähtemään lapasesta”

Perussuomalaisten Mika Raatikainen yritti erota Helsingin kaupunginhallituksesta, mutta perui ilmoituksensa uskomattomien käänteiden jälkeen.

Kaupunki
 
Tällainen farssi syntyi Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksesta
Tällainen farssi syntyi Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksesta
Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksesta ei puuttunut outoja juonenkäänteitä keskiviikkona 12. lokakuuta. Juonen piti mennä niin, että Mika Raatikainen (ps) eroaa kaupunginhallituksen jäsenyydestä, ja tilalle valitaan Markku Saarikangas (ps). Katso tästä koko vaiherikas käsittely. Kuva: Helsinki-kanava.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja, kansanedustaja Mika Raatikainen perui yllättäen eroanomuksensa Helsingin kaupunginhallituksen jäsenyydestä valtuustossa keskiviikkona.

”Tuli yllättäviä vetoja meidän porukoista. Homma rupes lähtemään lapasesta. Piti viheltää pilliin”, Raatikainen perusteli perumistaan torstaiaamuna HS:lle.

Raatikainen viittasi tapahtumiin valtuustossa hänen perumisilmoituksensa alla. Asian piti nimittäin olla yksinkertainen: Raatikainen (ps) eroaa kaupunginhallituksen jäsenyydestä, ja tilalle valitaan Markku Saarikangas (ps), kuten perussuomalaisten piiri ja valtuustoryhmä olivat päättäneet.

Yllättäen perussuomalainen valtuutettu Helena Kantola (ps) pyysi puheenvuoron, jonka aikana hän ehdotti itseään Raatikaisen tilalle kaupunginhallitukseen. Lisäksi Kantola esitti, että valinnasta järjestetään suljettu lippuäänestys. Kantolan esitystä kannatti Nina Huru (ps).

Lisää vettä myllyyn saatiin, kun Kantolan jälkeen yhden hengen ryhmä René Hursti esitti Raatikaisen tilalle kolmatta henkilöä, Harri Lindelliä (ps). Hursti muun muassa perusteli ehdotustaan sillä, että Lindell on mies.

Helsingin luottamuselimissä sukupuolten välinen prosentuaalinen suhde pitää olla tasa-arvon toteutumisen takia vähintään 40/60 prosenttia. Perussuomalaisten kaupunginhallituspaikka kuuluu poliittisten ryhmien aiemman sopimuksen mukaan miehelle.

Tässä vaiheessa valtuuston puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr) ehdotti, että asia jätetään pöydälle, kunnes perussuomalaiset pääsevät yhteisymmärrykseen omasta ehdokkaastaan. Puoskarin esitystä kannatti René Hursti.

Valtuustossa seurasi kuitenkin keskustelu, jossa oli farssin tunnuspiirteitä. Muissa ryhmissä ei muun muassa pidetty järkevänä ryhtyä päättämään perussuomalaisten sisäisistä asioista heidän itsensä sijasta. Farssit koostuvat muun muassa väärinkäsityksistä, absurdiudesta, verbaaliakrobatiasta sekä huumorista, ja tätä kaikkea valtuustossa keskiviikkona saatiin. Eräät valtuutetut arvelivat jo, että valtuuston arvovalta on nyt vaakalaudalla.

Viimeisen yllätyksen aiheutti Mika Raatikainen perumalla itse eronpyyntönsä. Puheenjohtaja Puoskari hyväksyi Raatikaisen pyynnön eronpyyntönsä perumisesta eli kopautti täten kaupunginhallituksen esityksen Raatikaisen eronpyynnöstä hylätyksi.

”En ole 12 valtuustovuoteni aikana kokenut vastaavaa, enkä ole myöskään kuullut, että tällaista olisi tapahtunut aiemmin”, Puoskari sanoi torstaina.

”Aika surkeeta settiä, jos suoraan sanotaan. Että joku [Kantola] alkaa yhtäkkiä salissa ehdottamaan jotakin aivan muuta kuin mistä on ryhmäkokouksessa juuri sovittu. Tuli mulle ihan puskista. Nolo homma”, Raatikainen mietti torstaiaamuna.

Perussuomalaisilla on Helsingin 85-paikkaisessa kaupunginvaltuustossa seitsemän jäsentä. Se on Helsingin viidenneksi suurin puolue kokoomuksen, vihreiden, Sdp:n ja vasemmistoliiton jälkeen.

Pete Aarre-Ahtio
Mika Raatikainen perui eronsa Helsingin kaupunginhallituksesta sekavien käänteiden jälkeen keskiviikkona.
Mika Raatikainen perui eronsa Helsingin kaupunginhallituksesta sekavien käänteiden jälkeen keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat