Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iäkäs yrittäjä taisteli vuosia liiketilansa puolesta – nyt Espoon kaupunki on saanut tahtonsa läpi ja hankkinut tilan

Espoon kaupunki ostaa Studio Tapion liikehuoneiston 380 000 eurolla ja lopettaa jo käynnissä olevan lunastusmenettelyn. Tarkoituksena on purkaa rakennus ja saada Tapiolaan lisää asuntoja.

Kaupunki
 
Sirpa Räihä HS
Valokuvastudio on sijainnut jo yli 40 vuoden ajan Tapiolan Urheilutalon kiinteistössä.
Valokuvastudio on sijainnut jo yli 40 vuoden ajan Tapiolan Urheilutalon kiinteistössä. Kuva: Sirpa Räihä HS

Espoon Tapiolassa sijaitsevan valokuvausliike Studion Tapion liiketilojen kohtalo on vihdoin ratkaistu. Valokuvaamo on myynyt tilansa.

Studio Tapio oli yrittäjä Aila Teräväisen (1929–2015) elämäntyö. Espoon kaupunki halusi liiketilan omistukseensa, mistä Teräväinen kertoi HS:lle syksyllä 2014.

Kiistely Espoon kaupungin ja Teräväisen yrityksen kesken alkoi vuonna 2013 alkaen. Kiistan suurin aihe koski rahaa. Valokuvaamo ja kaupunki olivat hinta-arvioissaan kaukana toisistaan, vaikka sopua yritettiin hieroa vuosien ajan. Sopuun ei päästy ja kaupunki aloitti tiloihin lunastusmenettelyn noin vuosi sitten. Lunastus olisi tarkoittanut tilojen ostamista väkisin.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Sirpa Räihä / HS
Studio Tapio oli yrittäjä Aila Teräväisen elämäntyö. Kuvassa Teräväinen syyskuussa 2014.
Studio Tapio oli yrittäjä Aila Teräväisen elämäntyö. Kuvassa Teräväinen syyskuussa 2014.

Nyt kaupunki lopettaa jo meneillään olevan lunastusmenettelyn ja ostaa liikehuoneiston 380 000 euron hintaan. Valokuvausliike on pyytänyt huoneistosta huomattavasti enemmän – yli 600 000 euroa.

Kaupunki ja valokuvaamo eivät suinkaan päässeet sopuun keskenään, vaan kaupankäyntiä joudutti yllättävä käänne. Kuluneen vuoden aikana rakennusliike Hausia Oy osti liikehuoneiston siitä huolimatta, että kaupungilla oli meneillään tiloihin lunastusmenettely.

Rakennusyhtiö päätti kuitenkin myydä tilat kaupungille, sillä kaupunki ei suostunut keskeyttämään lunastustoimia, kertoo Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Teemu Lahtinen (ps).

Espoon kaupunki laskee säästävänsä sovinnolla selvää rahaa, sillä lunastusmenettely maksaa. Studio Tapion edustaja ei halunnut kommentoida solmitun sopimuksen yksityiskohtia.

Valokuvausliike jää edelleen liiketilaan vuokralle. Asia ilmenee jaoston esittelytekstistä. Yrityksellä on tiloihin neljän vuoden vuokrasopimus. Kaupunki voi ensi kesäkuussa tarkistaa vuokratasoa siten, että se vastaa osakehuoneistosta perittävää vastiketta, todetaan esityslistatekstissä.

Espoon kaupungin aikeissa on purkaa huonokuntoinen rakennus, sillä se sijaitsee keskeisellä paikalla Espoon kulttuurikeskusta vastapäätä, reilun kivenheiton päässä länsimetron sisäänkäynnistä. Kaupunki haluaa alueelle mahdollisimman paljon asuntoja.

Kaupunki on hankkinut kaikki muut Tapiolan urheilutalon tilat omistukseensa jo aiemmin.

Mika Ranta / HS
Tapiolaan rakennetaan isoa kauppakeskusta ja sen päälle asuintornia. Vasemmalla näkyy vanhempaa Tapiolaa, etualalla Tapiolan Urheilutalo, jonka kaupunki tulee todennäköisesti purkamaan.
Tapiolaan rakennetaan isoa kauppakeskusta ja sen päälle asuintornia. Vasemmalla näkyy vanhempaa Tapiolaa, etualalla Tapiolan Urheilutalo, jonka kaupunki tulee todennäköisesti purkamaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat