Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poikaporukka piiritti nuoren ja ryösti väkivalloin rahat Helsingissä – maanantai-iltana toinenkin ryöstö, tekijät mahdollisesti samoja

Alaikäisiksi epäillyt ryöstäjät iskivät maanantai-iltana Oulunkylässä ja Malmilla.

Kaupunki
 

Helsingin poliisi tutkii kahta maanantai-iltana tapahtunutta katuryöstöä, joiden tekijöiden epäillään olevan alaikäisiä. Poliisin mukaan ryöstöistä ensimmäisessä uhri piiritettiin ennen pahoinpitelyä ja omaisuuden anastamista.

Ryöstäjät iskivät Oulunkylässä ja Malmilla. Poliisi pitää mahdollisena, että tekijät ovat kummassakin tapauksessa samoja.

”Kyllä me sitä vaihtoehtoa erittäin potentiaalisena pidämme. Rinnakkain niitä juttuja viedään”, kertoo ryöstöjen tutkintaa johtava rikoskomisario Mikko Halme.

Hätäkeskukseen tuli maanantaina hieman iltakuuden jälkeen ilmoitus, jonka mukaan joukko nuoria oli ryöstänyt 15-vuotiaan pojan kauppakeskus Ogelin läheisyydessä Oulunkylässä. Silminnäkijä on kertonut poliisille, että poikaporukka oli ensin huudellut kahdelle ohikulkeneelle pojalle.

Tilanne eteni siten, että ryhmä piiritti toisen pojista ja vaati tältä rahaa. Tämän jälkeen silminnäkijän kertoman mukaan piirittäjistä isokokoisin kaatoi pojan maahan ja pahoinpiteli tätä. Uhri sai tilanteessa lieviä vammoja.

15-vuotiaan maahan kaatanut nuori ryhtyi myös penkomaan uhrin kassia ja löysi sieltä jonkin verran käteistä rahaa. Lopuksi koko poikaporukka juoksi karkuun.

Poliisi epäilee, että ryhmä poistui Oulunkylästä Espoon Westendin suuntaan lähteneellä linjan 550 bussilla. Poliisit eivät ole toistaiseksi saaneet epäiltyjä kiinni.

Poliisin etsimä pääepäilty on 14–16-vuotias ja ikäisekseen isokokoinen. Hän on poliisille kerrotun kuvauksen perusteella mahdollisesti somalitaustainen.

Muut porukan pojat olivat yhtä vaaleaihoista lukuun ottamatta tummaihoisia.

Muutamaa tuntia myöhemmin, noin kello 22.30 poliisit hälytettiin Ylä-Malmille, missä 18-vuotias mies oli joutunut ryöstön uhriksi.

Tässä tapauksessa tilanne oli ilmoituksen mukaan saanut alkunsa siten, että alaikäiseltä mutta ikäistään kookkaammalta vaikuttanut poika oli tullut ensin haastamaan riitaa 18-vuotiaalle ja pyytänyt tätä tappelemaan. Kun nuorukainen torjui tappelukutsun, löi riidanhaastaja häntä sekä varasti häneltä kännykän.

Uhri selvisi poliisin mukaan tilanteesta lievin vammoin.

Tilannetta oli seurannut sivummalla poikajoukko, jonka kanssa ryöstäjä lähti juoksemaan alas rappusia kohti Turkhaudantietä.

Poliisille kerrottujen tuntomerkkien mukaan tekijä on alle 18-vuotias ja tummaihoinen. Hän oli pukeutunut mustaan takkiin, punavalkeaan huppariin ja mustiin housuihin. Päässään pojalla oli Adidas-merkkinen lippalakki.

Poliisi pyrkii selvittämään muun muassa valvontakameratallenteiden avulla, liittyvätkö maanantai-illan ryöstöt toisiinsa.

”Aikaeroa on sen verran, että siirtyminen [Oulunkylästä Malmille] on täysin mahdollista”, Halme kertoo.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina lisäksi saman tyyppisestä tapahtumasta sunnuntaina Tapanilassa. Edellä kerrottujen tapausten tapaan Pohjois-Helsingissä sijaitsevassa Tapanilassa verinen teinipoika oli hakeutunut avun pariin paikallisen asukkaan kotiin.

Asukas oli koputuksen kuultuaan ja ulko-oven avattuaan tavannut turvaa etsivän teinipojan, joka oli kertonut nuorisojoukon hakanneen hänet talon etupihalla. Saaliikseen pahoinpitelijät olivat saaneet pojan kertoman mukaan viisi euroa.

Poliisi oli IS:n jutun mukaan etsinyt tekijöitä myöhemmin alueelta kuitenkaan heitä tavoittamatta. Rikoskomisario Mikko Halmeen kertoman mukaan poliisi tutkii tätä sunnuntaista tapausta ja sen linkkiä Oulunkylässä ja Malmilla tapahtuneisiin ryöstöihin.

Poliisi pyytää, että kaikki havainnot ja muut tiedot kummastakin ryöstöstä ilmoitetaan joko puhelimitse numeroon 029 547 4372 tai sähköpostitse osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat