Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluväki järjestäytyi lobbaripiiriksi Espoossa – pyrkimys ajaa urheiluseurojen ja liikunnan asiaa

Tiistaisen kokouksen kutsui koolle Espoon liikuntapalvelut, jota johtaa Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra (kok).

Kaupunki
 
Outi Pyhäranta / HS
Espoon liikuntapalveluita johtaa Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra.
Espoon liikuntapalveluita johtaa Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Espoossa urheilupiirit ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet lobbaripiirin ajamaan asiaansa. Seurojen perustaman edunvalvontaryhmän tarkoituksena on ääntä pitämällä nostaa keskusteluun keskeisiä urheiluun ja liikuntaan liittyviä hankalia kysymyksiä.

Yhdeksi haasteeksi tiistaina järjestäytynyt edunvalvontaryhmä mainitsee muun muassa urheilun tai liikunnan harrastamisen kustannukset. Muita esille nostettuja asioita ensimmäisen kokouksen asialistalla olivat muun muassa opiskelun ja urheiluharrastuksen yhdistämiseen liittyvät ongelmat, urheilulle ja liikunnalle tarkoitettujen tilojen rakentaminen sekä huippu-urheilun asema kaupungissa.

Ajatus erillisestä urheilun edunvalvontaan keskittyvästä ryhmästä syntyi jo tammikuussa. Tuolloin Metro Areenalle kokoontui kutsuttuina joukko espoolaisia huippu-urheilun ja liikunnan vaikuttajia. Tiistaisen kokouksen kutsui koolle Espoon liikuntapalvelut, jota johtaa Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra (kok).

Uusi edunvalvontaryhmä rakentuu sen tiistaina julkisuuteen saattaman tiedotteen mukaan yksilö- ja joukkueurheiluseuroista. Niiden valinnassa huomioitiin kesä- ja talvilajit sekä seurojen alueellinen sijoittuminen Espoossa.

Ryhmä edustaa tiedotteen mukaan kaikkia lajeja harrasteliikunnasta huippu-urheiluun. Ryhmä valitsi puheenjohtajakseen Kaisa Vikkulan Olarin Voimistelijoista.

”Espoolaiset urheiluseurat vaikuttavat espoolaisten perheiden hyvinvointiin. 42 000 lasta ja nuorta on mukana espoolaisten seurojen toiminnassa. Tämä tarkoittaa, että seurojen toiminta koskettaa noin sataatuhatta espoolaista. Tavoitteena on, että seurat tekisivät yhteistyötä entistä enemmän ja avoimemmin sekä yhteisillä pelisäännöillä”, Kaisa Vikkula lausui tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat