Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumeet liikkuivat wc-kopista toiseen kauppakeskuksessa Helsingissä – ”huumekioskista” asiakkaille 10 000 ekstaasitablettia ja puoli kiloa kokaiinia

Huumekaupasta epäilty mies kertoi poliisille saaneensa kirjalliset ohjeet huumeiden välittämiseen viereisessä wc-kopissa olleille asiakkaille

Kaupunki
 
Helsingin poliisi
”Huumekioski”-tutkinnan yhteydessä takavarikoitua kokaiinia.
”Huumekioski”-tutkinnan yhteydessä takavarikoitua kokaiinia. Kuva: Helsingin poliisi

Noin 40-vuotiasta miestä epäillään mittavan huumekaupan pyörittämisestä kauppakeskus Itiksen asiakas-wc:ssä Helsingin Itäkeskuksessa. Poliisi kuvailee järjestelyä ”huumekioskiksi”.

Poliisi epäilee miehen myyneen wc-tiloissa yli 10 000 tablettia ekstaasia ja yli puoli kiloa kokaiinia.

Kiinniottohetkellä miehen hallusta löytyi 30 grammaa kokaiinia, joka oli poliisin mukaan erittäin vahvaa. Epäilty jäi kiinni elokuussa, ja huumekaupan epäillään jatkuneen koko viime kesän.

Rikoksesta epäilty järvenpääläismies on kertonut poliisille saaneensa kirjalliset ohjeet viedä kokaiinia ja ekstaasia kauppakeskuksen wc-tiloihin. Tilatut aineet hän luovutti aineet viereisessä vessakopissa odottaneille asiakkaille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Pynnönen kertoo, että vessan kautta välitetyt huumemäärät olivat yksittäisiä käyttöannoksia suurempia.

”Ne olivat selkeästi edelleen levitettäväksi tarkoitettuja määriä”, Pynnönen sanoo.

Epäilty on kertonut poliisikuulusteluissa saaneensa toimintaohjeita ensin kotiinsa, missä hän myös varastoi huumeita. Tämän jälkeen tiedot siitä, miten hänen tulee seuraavaksi toimia, ilmestyivät Itiksen asiakasvessan koppiin.

”Ohjeet tulivat hänelle kirjallisesti. Hän ei tavannut ketään henkilöä siellä”, Pynnönen sanoo epäillyn kertoneen.

Esitutkinnan aikana ei ole selvinnyt, miksi huumebisneksiä hoidettiin juuri kauppakeskuksen wc-tilojen kautta. Toiminta ei Pynnösen mukaan ollut ”jatkuvaa ramppaamista”, joten huumekauppaa pystyi tekemään varsin huomaamattomasti.

”Kaikennäköistä viritelmää tulee aina eteen. Tässä oli nyt tällainen ratkaisu.”

Kokaiini maksaa poliisin mukaan nykyisin pääkaupunkiseudun katukaupassa 100–200 euroa per gramma, ja ekstaasitabletin hinta liikkuu 15–20 eurossa. Näin ollen huumeista, joiden epäillään kulkeneen vessan kautta, on voinut saada kadulla yhteenlaskettuna jopa yli 200 000 euroa.

Poliisi teki myös kotietsinnän epäillyn asuntoon. Sieltä takavarikoitiin yli 2 000 ekstaasitablettia ja lähes 400 grammaa kokaiinia.

Poliisi on saanut tapaukseen liittyvän esitutkinnan valmiiksi, ja juttu siirtyy lähipäivinä syyteharkintaan. Mahdollisia muita vyyhteen liittyviä henkilöitä ei ole saatu kiinni.

Helsingin poliisi
Pussillinen poliisin takavarikoimia ekstaasitabletteja.
Pussillinen poliisin takavarikoimia ekstaasitabletteja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat