Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Television ruokaohjelmassa esiintynyt ravintolapäällikkö tuomittiin törkeästä kavalluksesta – nainen vei helsinkiläisravintolalta kymmeniätuhansia euroja

Helsingin käräjäoikeus langetti naiselle ehdollisen vankeustuomion.

Kaupunki
 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut helsinkiläisen fine dining -ravintolan ravintolapäällikkönä työskennelleen naisen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta ja muista rikoksista.

Tuomion saanut Nina Katriina Koiranen, 44, esiintyi muutama vuosi sitten MTV:n Hell’s Kitchen Suomi -televisiosarjassa hovimestarina. Ohjelma perustui Gordon Ramsayn tunnetuksi tekemään kansainväliseen formaattiin.

Käräjäoikeuden mukaan Koiranen otti helsinkiläisen ruoka- ja seurusteluravintolan kassasta pienissä erissä yli 34 000 euroa omaan käyttöönsä vuosina 2008–2013. Hän yritti peitellä toimintaansa yhtiön liiketoimintaan kuulumattomien kulutositteiden avulla.

Lisäksi ravintolapäällikkö käytti tuomion mukaan luvattomasti yhtiön rahoja henkilökunnan virkistäytymiseen, ruokkimiseen, matkoihin ja lahjoihin. Hän aiheutti tällä toiminnalla yhtiölle runsaan 10 000 euron vahingon.

Hän oli maksanut muun muassa hotellikuluja Barcelonassa 1 526 eurolla ja hankkinut kauneushoitolan lahjakortteja 1 672 eurolla, vaikka ravintolayhtiö kärsi talousvaikeuksista.

Ravintolayhtiön toimitusjohtaja kertoi oikeudessa todistajana, että epäselvyydet alkoivat selvitä vuonna 2013. Kirjanpitäjä huomasi tuolloin, että ravintolalle oli ostettu kaksi tietokonetta, joita kukaan ei ollut nähnyt.

Toimitusjohtajan mukaan ravintolapäällikkö irtisanoutui, kun yrityksessä alettiin tehdä erityistilintarkastusta.

Ravintolapäällikön mukaan irtisanoutumisen syynä eivät olleet epäselvyydet vaan hänen saamansa kutsu televisio-ohjelmaan.

Nainen kiisti oikeudenkäynnissä kavaltaneensa rahaa itselleen tai syyllistyneensä muihinkaan rikoksiin. Hän kertoi nostaneensa työsuhteensa aikana kassasta kymmeniätuhansia euroja henkilökohtaisena palkkaennakkona.

Käräjäoikeus katsoi, että nainen syyllistyi menettelyllään törkeään kavallukseen, luottamusaseman väärinkäyttöön ja kirjanpitorikokseen. Oikeus määräsi hänet maksamaan ravintolayhtiölle 45 300 euroa vahingonkorvauksia ja 4 000 euroa selvittelykuluja.

Syyttäjä vaati naiselle myös liiketoimintakieltoa, mutta oikeus hylkäsi vaatimuksen.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Lisäys 20.10. kello 11.08. Uutiseen lisätty tieto, että tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat