Valikko
Kaupunki

Helsingissä joululomalla kadonnutta Päivi Heikinheimoa kuvaillaan tunnolliseksi opettajaksi – ”Tämä ei ole hänen tapaistaan”

Helsingin Tapanilassa asuva 49-vuotias opettaja Päivi Heikinheimo katosi jälkiä jättämättä uudenvuoden jälkeen. Maanantaina hänen oppilailleen kerrottiin katoamisesta.

Vuodenvaihteen jälkeen selittämättömästi kadonneen helsinkiläisen Päivi Heikinheimon, 49, liikkeistä ei ole edelleenkään saatu tarkkaa tietoa.

Hänet ilmoitettiin kadonneeksi maanantaina 18. tammikuuta. Viimeksi häneen on oltu poliisin mukaan yhteydessä uudenvuodenaattona.

Heikinheimo on työskennellyt kieltenopettajana Vantaan ammattioppilaitos Variassa vajaat kymmenen vuotta. Työtoverit huolestuivat joululomalla olleen Heikinheimon tilanteesta 7. tammikuuta.

”Silloin oli koulun tilaisuus, johon hän ei saapunut. Tämä ei kuulemani mukaan ole hänen tapaistaan”, kertoo Vantaan sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth.

Heikinheimon työtoverit kuvailevat hänen olevan tunnollinen ja pätevä opettaja, josta myös opiskelijat ovat pitäneet.

Lehto-Häggrothin mukaan Varian rehtori otti yhteyttä poliisiin, kun Heikinheimo ei palannut lomaltaan 11. tammikuuta. Myöhemmin Heikinheimon omaisiin saatiin yhteys ja poliisi teki virallisen katoamisilmoituksen.

Varian Talvikkitien toimipisteen oppilaille pidettiin maanantaina puolenpäivän aikaan lyhyt tilaisuus, jossa heille kerrottiin Heikinheimon kadonneen. Tähän asti koulu on virallisesti kertonut hänen vain olleen poissa töistä. Tilaisuudessa oppilaille kerrottiin myös mahdollisuudesta keskustella tapahtumista ammattilaisen kanssa.

”Totta kai toivon, että hän palaisi terveenä ja hyvinvoivana töihin”, Lehto-Häggroth kertoo. Hänen mukaansa on periaatteessa edelleen mahdollista, että kyse on vain väärinkäsityksestä.

Tutkinnanjohtajan, komisario Kirsi Kanthin mukaan poliisi on saanut paljon vinkkejä tapaukseen liittyen.

Tieto Heikinheimon liikkeistä ei ole kuitenkaan maanantaihin mennessä merkittävästi tarkentunut.

Poliisin viimeinen tieto on edelleen se, että Heikinheimon asunnossa Helsingin Tapanilassa nähtiin viimeksi asumisen merkkejä 2. tammikuuta. Hän asui yksin.

Poliisi pyytää yhä Heikinheimon uudenvuodenaaton jälkeisistä liikkeistä jotakin tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan.

Heikinheimo on noin 165 cm pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä on polkkamalliset hiukset.

Poliisi arvioi, että Heikinheimolla oli katoamishetkellä todennäköisesti yllään luonnonvalkoinen reiteen asti ulottuva ulkoilutakki, valkoinen villapipo ja lapaset, viininpunaiset vakosamettihousut, vihertävät vaelluskengät, sininen isohko olkalaukku sekä mahdollisesti silmälasit.

Havainnoista voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 417 915.

Oikaisu 25.1. kello 13.33: Komisario Kirsi Kanthin etunimi korjattu. Hänen nimekseen kerrottiin virheellisesti Virpi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kadonneet
 • Helsinki
 • Vantaa

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Alkoholin liikakäyttö on paljon vakavampi uhka kuin tupakanpoltto – silti vain tupakoitsijat ovat ajojahdin kohteina

  2. 2

   Ennuste vuodelle 2050: Suomessa kirkkoon kuuluu vain joka kymmenes, islam ja datauskonto kasvattavat suosiotaan maailmalla

  3. 3

   Geenitekniikan supertähti kehitti kaikessa hiljaisuudessa geenisakset, jotka mullistivat tiedemaailman – ”Ne ovat huippumuotia”

  4. 4

   Poikkeuksellinen elämäntarina teki Mauno Koivistosta viimeisen suurmiehen – näin presidentti saateltiin hautaan

  5. 5

   Trump yllätti Nato-kokouksessa: Ei luvannut tukea yhteispuolustukselle, vaati maahanmuuton valvontaa ja terrorismin kitkemistä kokonaan

  6. 6

   Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

  7. 7

   Hautajaisten sotilaallisuus yllätti eduskunnan entisen pääsihteerin Seppo Tiitisen: ”Sopi Maunolle, kenraalit olivat helisemässä hänen kanssaan”

  8. 8

   Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään

  9. 9

   Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta – Trump lupasi kovia otteita hallintonsa vuotajia vastaan ja ulkoministeri Tillerson matkustaa Britanniaan

  10. 10

   Yli 30 000 ihmistä seurasi presidentti Koiviston surusaattoa – sadat ihmiset jonottivat haudalle vielä illallakin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

  2. 2

   Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta – Trump lupasi kovia otteita hallintonsa vuotajia vastaan ja ulkoministeri Tillerson matkustaa Britanniaan

  3. 3

   Mauno Koivisto saatettiin haudan lepoon, Suomi herkistyi muistelemaan presidenttiä ja itsenäisyyden vaiheita – HS kokosi hautajaispäivän tärkeimmät hetket

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  8. 8

   Pitäisikö perheellisten naisten lyhentää työuraansa vielä asepalveluksellakin? Tällaiset vaatimukset kertovat, että feminismiä tarvitaan

  9. 9

   Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset alusta loppuun – seppeleiden lasku, siunaustilaisuus, yleisö kaduilla, surusaattue ja hautaan lasku

  10. 10

   Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  5. 5

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  6. 6

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  7. 7

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  8. 8

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  9. 9

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  10. 10

   Turkoosinkirkkaaksi hetkessä muuttunut suomalaisjärvi herättää ihailua ja epäilyä: Onko kemikaalikäsittely varmasti turvallinen? Entä voitaisiinko sillä kirkastaa myös Töölönlahti?

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Tunti sitten
  2. Poikkeuksellinen elämäntarina teki Mauno Koivistosta viimeisen suurmiehen – näin presidentti saateltiin hautaan
  3. HS ilmestyy tänään digitaalisena: Essee kulkee Mauno Koiviston viimeisen matkan ja kertoo hänen elämänsä käännekohdista – HS Aamussa tämä ja yli 25 muuta juttua
  4. Hevosharrastaja Tuuli Suominen teki harrastuksestaan työn, mutta se vei ilon koko lajista: ”Miksi minulle niin rakkaasta asiasta oli tullut niin ahdistavaa?”
  5. Ennuste vuodelle 2050: Suomessa kirkkoon kuuluu vain joka kymmenes, islam ja datauskonto kasvattavat suosiotaan maailmalla
  6. Geenitekniikan supertähti kehitti kaikessa hiljaisuudessa geenisakset, jotka mullistivat tiedemaailman – ”Ne ovat huippumuotia”
  7. Alkoholin liikakäyttö on paljon vakavampi uhka kuin tupakanpoltto – silti vain tupakoitsijat ovat ajojahdin kohteina
  8. Lohduton kansallistaiteemme on aikansa elänyt – Sibeliuksen ja Gallen-Gallelan teoksista ei löydy hyvää oloa
  9. 2,5-vuotias kiinalaistyttö on niin kova syömään, että hänestä tuli nettisensaatio – syömisvideovillitys leviää maailmalla ja hivuttautuu ehkä Suomeenkin
  10. Nyt lapset haluavat rahaa lahjaksi myös kavereiltaan, ja se voi tutkijan mukaan lisätä eriarvoistumista – Onko uudessa tavassa mitään hyvää?
  11. Kansanedustajat ovat turhautuneita huonoon lainvalmisteluun – Suomi rakensi itsensä liian monimutkaiseksi, joten remontin tekeminen on vaikeaa
  12. Näytä lisää