Kaupunki

Myyrmäen Urheilupuiston sotkut laajenevat: M-Curling ei saanut jäähallista mainosrahaa

Curling-seura kummittelee Urheilupuiston kirjanpidossa.

Myyrmäen urheilupuistoyhtiön kirjanpidosta paljastuu yhä uusia epäselvyyksiä.

HS kertoi Vantaan sisäisen tarkastuksen selvittämistä kirjanpitosotkuista ja ylimitoitetuista edustusmenoista tiistaina (HS 2. helmikuuta). Raportti on julistettu salaiseksi.

Raportin mukaan Vantaan Energia on tehnyt Myyrmäessä mainossopimuksia M-Curlingin ja Kiekko-Vantaan kanssa.

Mainosrahat on maksettu Myyrmäen Urheilupuiston tilille, minkä jälkeen yhtiö on maksanut 80 prosentin provision seuroille.

M-Curlingille provisio oli 1 600 euroa vuosina 2013–2014. Kiekko-Vantaan provisio oli suuruudeltaan 5 440 euroa.

M-Curlingin puheenjohtaja Olli Rissanen sanoo, ettei seura ole käyttänyt Myyrmäen Urheilupuistoa liki 10 vuoteen eli sen jälkeen, kun Oulunkylän curling-halli valmistui.

”En tiedä, kenen tilille nämä rahat ovat menneet, mutta eivät meidän”, Rissanen sanoo.

Sisäisen tarkastuksen raportista ilmenee, että sopimuksesta puuttuu urheiluseuran edustajan allekirjoitus.

Rissasen selvitystyön ansiosta tiistaina valkeni, että mainospaikkasopimus on tehty yhden curling-joukkueen eli Hallihaiden kanssa. Hallihaiden yhteyshenkilö Seppo Stark sanoo, ettei hän ole nähnyt mitään vuodelle 2013 päivättyä sopimusta.

”Se selittänee, miksi allekirjoitus puuttuu”, Stark sanoo.

Alun perin Hallihait teki Vantaan Energian kanssa mainospaikkasopimuksen Myyrmäen jäähalliin 2000-luvun alussa.

Hallihait saavuttivat MM-edustuspaikan neljästi 2000-luvulla. Starkin mukaan vanhaa sopimusta noudatettiin vuoteen 2014 saakka.

Vantaan Energian myyntijohtaja Ilkka Rekon mukaan Myyrmäessä on yhtiön mainoksia. Vantaan Energiassa on ymmärretty, että ilmoitussopimukset on tehty urheilupuistoyhtiön, ei seurojen kanssa. Myyrmäessä sopimuksia on ollut kaksi, kumpaankin jäähalliin omansa.

Vantaan Energian toisessa sopimuksessa on maininta M-Curlingista. Toiseen sopimukseen ei ole kirjattu Kiekko-Vantaata.

Reko ihmettelee sisäisen tarkastuksen listaamaa 6 800 euron summaa, sillä Myyrmäen hallimainokset ovat noin 2 000 euron luokkaa. Summa on sama kuin Tikkurilan jäähallin valomainoksen vuokra. Tikkurilassa Vantaan Energia on tehnyt sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa.

Myyrmäen Urheilupuiston taloussotkua on Vantaalla kritisoitu myös Hävetkää-graffitilla. Sen kolme kasvokuvaa maalattiin ensin kaupunginjohtajan kehotuksesta piiloon. Helsingin Sanomat uutisoi (HS 28.1.), että myöhemmin samalla viikolla kasvojen tilalle pantiin tyhjät vanerilevyt.

Graffiti on tulossa museoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Vantaa
 • Myyrmäki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  3. 3

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  4. 4

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  5. 5

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  6. 6

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  7. 7

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  10. 10

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää