Kaupunki

Valotähti pyörii jälleen Helsingin keskustan yllä – vaikka korjauskustannukset hirvittivät

Korjattu Mercedes-Benzin tähti pyörii ja valaisee taas Helsingin keskustassa.

Kamppi. Korjattu Mercedes-Benzin valomainos pyörii jälleen Autotalon katolla yli 40 metrin korkeudella keskellä Helsinkiä.

Mercedes-Benzejä maahantuovan Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm väänsi kytkimistä ledivalot ja pyörintäkoneiston päälle keskiviikkona kello 17. Oheiselta videolta voi katsoa, mitä katolla tapahtui, ja mitä mieltä kaupunkilaiset tähden paluusta ovat.

Vanha koneisto sammui vuoden 2014 puolivälissä, mikä oli joillekin kaupunkilaiselle surun paikka. Olihan se siellä ollut, ensin sinisenä ja sitten valkoisena, vuodesta 1962 osana kaupunkikuvaa.

”Yritysmaailmassa on ollut haastavia aikoja, myös autokaupassa. Korjauskustannukset olivat meillä ’holdissa’. Yleisön palautteen perusteella päätettiin korjata”, kertoo Vehon tiedotuspäällikkö Karin Bäcklund.

Vaikka Vehon konttori ei enää Autotalossa sijaitse, ei se estänyt yritystä ottamasta uudelleen hyötykäyttöön mainiota mainospaikkaa.

Asiaa oli toki kysytty myös kansalta maahantuojan ja automerkin Facebook-sivuilla. Peukutuksia ja mainoksen palauttamista puoltavia kommentteja kertyi ripeästi.

Bäcklundin mukaan spontaania palautetta tuli myös – esimerkiksi töölöläissäveltäjältä, joka kertoi katselleensa pyörivää tähteä mielellään työhuoneensa ikkunasta.

Koneisto laskettiin alas viime joulukuun 17. päivä ja kuljetettiin Tampereelle. Muun muassa sähkömoottori ja laakereita uusittiin. Helmikuun 3. päivä satojen kilojen kuorma nostettiin takaisin 11. kerroksisen Autotalon katolle.

Hintaa operaatiolle tuli Bäcklundin mukaan noin kymppitonnin verran. Vehossa uskotaan vahvasti, että kaupunkilaiset arvostavat valomainosta, joka heidän mielestään on yksi Helsingin maamerkeistä.

”Eikä se haittaa meitä yhtään, että siitä myös puhutaan”, Strömsholm sanoo.

Fredrikinkadun päästä Temppeliaukion kirkon edestä ledien valaisema pyörivä Mersu-tähti näkyy hyvin. Huomasivatkohan töölöläiset mainoksen paluun?

”Vaikea kyllä sanoa, mikä muutos täällä olisi tapahtunut”, lastenrattaita työntävä Dennis Hamro-Drotz pahoittelee.

Vihjeeksi annetaan katseen nostaminen Autotalon suuntaan kattojen korkeuksiin.

”Olenko sokea? En huomaa edelleenkään mitään”, Nanna Niiranen nauraa. Niirasen seurassa oleva mies valittaa, ettei häneltä kysytty. Olisihan hän tiennyt.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Mainonta
 • Kamppi
 • Etu-Töölö

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  5. 5

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  6. 6

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  7. 7

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  8. 8

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  9. 9

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  10. 10

   Joskus kannattaa olla vähän rajoittunut – Omien rajojensa kunnioittaminen on edellytys sille, että on ”hyvä sängyssä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää