Valikko
Kaupunki

Postia on jäänyt jakamatta useissa Helsingin kaupunginosissa – syynä lukuisat sairauspoissaolot

Työntekijöitä on ollut sairaana valtakunnallisesti lähes tuhat, eikä korvaavaa työvoimaa ole saatu hankituksi.

Joissain Helsingin kaupunginosissa ei ole saatu jaetuksi loppuviikosta kaikkea postia.

Posti kertoo tiedotteessaan, että puutteet koskevat päiväjakelun aikakaus-, sanoma- ja ilmaisjakelulehtiä sekä kirjeitä ja mainoksia. Syyksi ilmoitetaan lukuisat samanaikaiset sairauspoissaolot.

Postin lehtipalveluista vastaavan johtajan Risto Savikon mukaan jakelua on jäänyt torstaina ja perjantaina hoitamatta postinumeroalueilla 00300 ja 00600 eli Käpylän ja Koskelan sekä Pikku Huopalahden seudulla. Lisäksi ongelmia on ollut Porissa ja Turussa sekä Pohjanmaalla Kolpin kylässä Pedersöressä.

Jakeluongelmat koskettivat perjantaina viittä aluetta koko maan yli 3 000 postinumeroalueesta.

”Koko maan jakeluhenkilöstöstämme on ollut poissa sairauslomien takia lähes seitsemän prosenttia eli 850–1 000 työntekijää. Joillain paikkakunnilla tämä voi tarkoittaa koko henkilöstön poissaoloa”, Savikko kertoo.

Sairauspoissaolojen merkittävä syy on Savikon mukaan flunssa-aalto.

”Alkuvuosi on ollut äärimmäisen haastava pakkasten ja liukkaan kelin vuoksi.”

Savikko arvioi korvaavan työvoiman hankkimisen olevan erittäin vaikeaa, koska työehdot ovat jäykät. Moni jakaja ei myöskään halua tehdä ylitöitä esimerkiksi huonojen kelien takia.

Vastoinkäymisistä huolimatta Savikko katsoo tilanteen olevan melko hyvin hallinnassa. Hän sanoo, että tilannetta seurataan tarkasti.

Lisäksi Postin yleispalvelujen jakelutoimintaa sitoo postilaki: sen mukaan Suomessa saa olla samanaikaisesti enintään 300 kotitaloutta, joihin ei voida toimittaa postia päivittäin.

Savikon mukaan Postin meneillään olevat yt-neuvottelut eivät ole vaikuttaneet työvoiman vajaukseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Posti
 • sairausloma
 • Flunssa
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää