Valikko
Kaupunki

Nuorisojoukko pahoinpiteli ohikulkijoita Kontulassa

Pahoinpitelyjen uhreja on yhteensä seitsemän. Poliisin mukaan osa epäillyistä halusi näyttää olevansa ”kovia jätkiä”.

15–17-vuotiaiden poikien epäillään syyllistyneen useisiin pahoinpitelyihin ja anastuksiin Kontulan ostoskeskuksen lähistöllä Helsingissä saman viikonlopun aikana helmikuussa. Helsingin poliisin mukaan 12 nuorta on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Heistä kaksi päätekijöiksi epäiltyä on ollut vangittuna.

Poliisin mukaan ainakin osa pahoinpitelyistä sai alkunsa siitä, että osa nuorista halusi näyttää tutuilleen ”olevansa kovia jätkiä”.

Ensin nuorisojoukon epäillään pahoinpidelleen kolme miestä Kontulantien alikulkutunnelissa lauantaina 20. helmikuuta heti puolen yön jälkeen. Neljä 23–25-vuotiasta miestä kohtasi Emännänpolulla porukan, joka pyysi tupakkaa. Tilanne johti sanaharkkaan, jolloin nuoret hyökkäsivät miehistä kolmen kimppuun.

Nuoret potkivat ja löivät uhreja, jolloin kaksi uhreista menetti tajuntansa. Pahimmat vammat sai mies, jolta murtui leukaluu. Nuoret anastivat yhdeltä uhrilta lompakon. Tekijöiden poistuttua paikalta uhrit menivät koteihinsa ja hakeutuivat myöhemmin sairaalaan.

Nuorisojoukon epäillään syyllistyneen pahoinpitelyiden jälkeen kolmen 31–41-vuotiaan naisen seksuaaliseen ahdisteluun ja uhkailuun. Myös naisten puhelimet anastettiin, mutta yksi heistä sai kännykkänsä heti takaisin. Poliisi otti samana yönä kiinni kaksi nuorta tapahtumaan liittyen.

Poliisin mukaan kuulusteluissa on selvinnyt, että lauantaina paikalla on ollut ainakin 15 nuorta. Heistä kolmen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyihin ja kolmen muun omaisuuden anastuksiin tai anastuksen yrityksiin.

Sunnuntaina 21. helmikuuta heti puolenyön jälkeen kahden pojan epäillään pahoinpidelleen kahta miestä ostoskeskuksen kohdalla sijaitsevalla Kontulantien bussipysäkillä. Pojat olivat pummineet tupakkaa pysäkillä seisseiltä miehiltä. Vuosina 1972 ja 1973 syntyneiden miesten kieltäydyttyä pahoinpitely alkoi. Molemmat uhrit kaatuivat maahan, jolloin toiselta yritettiin anastaa omaisuutta. Miehet eivät saaneet vakavia vammoja.

Saman kaksikon epäillään pahoinpidelleen myös ostoskeskuksella tapaamansa miehen alikulkutunnelissa sen jälkeen, kun he olivat yrittäneet pummia häneltä tupakkaa. Mies sai kasvoihinsa vähäisiä vammoja. Poikien epäillään vielä pahoinpidelleen yhden miehen Isännänpolulla. Kaksikko oli kaatanut uhrin maahan ja pahoinpidellyt häntä, jolloin mies menetti tajuntansa.

Poliisi tutkii viikonlopun tapahtumia muun muassa törkeinä pahoinpitelyinä, pahoinpitelyinä, ryöstönä, varkauksina ja laittomina uhkauksina. Kontulassa kokoontunut nuorisoporukka muodostui poliisin mukaan toisensa jollain tavalla tuntevista pojista ja tytöistä. Pojista osa on kantasuomalaisia ja osa ulkomaalaistaustaisia.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että yksi 15-vuotias poika oli ollut mukana sekä lauantaina että sunnuntaina tapahtuneissa rikoksissa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pahoinpitelyt
 • Helsinki
 • Helsingin poliisi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  3. 3

   Perussuomalaiset tekevät rasismirikoksistaan vaalimainoksia

  4. 4

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  5. 5

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  6. 6

   Sijoittajakonkari vaatii Sampoa pelastamaan osakkaidensa jättisäästöt – Katso, onko taloyhtiösi tietämättään yksi 279 miljoonan euron jakajista

  7. 7

   Emmi Salminen, 99, taisteli naisille paikan rakennustyömailla ja pelasti opiskelijan ahdistelijoilta – ”En peruuttanut, vaikka mies pyöritti poraa rintani edessä”

  8. 8

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  9. 9

   Ihmiset ennustivat jo 1500-luvulla, millainen Suomesta tuli 2000-luvulla – nämä historialliset ennustukset ovat toteutuneet

  10. 10

   Perhe syyttää: Hoasin homeinen asunto sairastutti koko perheen – ”yskin niin kovaa, että minulta murtui kylkiluu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  3. 3

   Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

  4. 4

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  5. 5

   Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

  6. 6

   Kuluttaja tuskin käärisi täyttä hyötyä autoveron poistosta – myyjien ei välttämättä kannata laskea hintoja täysimääräisesti

  7. 7

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  8. 8

   Autoveron poistuminen laskisi uusien autojen hintoja tuhansilla euroilla – katso yli 6 000 automallin uusi hinta

  9. 9

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  10. 10

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  2. 2

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  3. 3

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  4. 4

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  5. 5

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  6. 6

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  7. 7

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  8. 8

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  9. 9

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  10. 10

   Huonossa parisuhteessa on turha roikkua – olen suomalainen nainen 2010-luvulla ja voin tehdä mitä haluan

  11. Näytä lisää