Valikko
Kaupunki

Homeinen jäähalli halutaan korvata jääurheilukeskuksella – Espoon Matinkylään suunnitteilla kaksikerroksinen halli

Espoon päättäjät varasivat uudelle hallille tontin maanantaina

Homelöydösten vuoksi viime vuoden joulukuusta lähtien suljettuna ollut Espoon Matinkylän jäähalli halutaan korvata kokonaan uudella. Ladoksikin kutsutun vanhan jäähallin tilalle tulee todellinen jääurheilukeskus, mikäli suunnitelmat toteutuvat.

Matinkylän jäähallia pyörittävän Espoon kiekkoilun tuki ry:n toiminnanjohtaja Jari Nyberg kertoo, että ensimmäisissä havainnekuvissa esiteltävä Matinkylä-areena on ”tavoite ja haave”.

”Pyrimme saamaan mahdollisimman paljon jääpinta-alaa sekä tiloja oheisharjoitteluun”, Nyberg sanoo.

Oheisharjoittelutilat tarkoittavat käytännössä esimerkiksi kunto- ja liikuntasaleja.

Kun vanhassa jäähallissa on vain yksi täysikokoinen jääkiekkokenttä, suunnitellaan uuteen areenaan neljää sellaista. Jäät ovat alustavan suunnitelman mukaan tulossa kahteen kerrokseen.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi Espoon kiekkoilun tuki ry:n tekemän suunnitteluvarausanomuksen yksimielisesti maanantaina. Kuten anomuksen nimestäkin käy ilmi, pääsee hallin suunnittelu nyt kunnolla vauhtiin.

Suunnitteluvaraus on voimassa ensi vuoden helmikuun loppuun saakka. Sen aikana Espoon kiekkoilun tuki ry tekee muun muassa hankesuunnitelman ja taloudelliset selvitykset sekä käy hanketta läpi rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

Paitsi jääkiekkoilijoita myös taitoluistelijoita palveleva harjoittelukeskus on Nybergin mukaan tarkoitus rahoittaa 95-prosenttisesti lainarahalla.

”Kipurajamme on 15 miljoonassa eurossa.”

Nyberg vakuuttaa, että uuden hallin rakentaminen ei tulisi tekemään jääkiekon ja taitoluistelun harrastamisesta entistä kalliimpaa Espoossa. Hallirahoja ei siis olla ottamassa käyttäjien pussista.

Espoon kiekkoilun tuki ry:n toiveissa on saada lainalleen mahdollisimman pitkä maksuaika, jotta kustannustaakasta ei tule liian raskasta.

”Esimerkiksi Leppävaaran jäähalli toteutettiin 20 vuoden lainalla.”

Leppävaaran kaksikenttäinen jäähalli avautui vuonna 2009.

Matinkylän jäähallin sulkeminen on hankaloittanut jäälajien harrastajien harjoittelua Espoossa. Yhden kentän vajeen vuoksi harjoitusaikoja on Nybergin mukaan tiivistetty, ja juniorit ovat joutuneet käymään harjoituksissa Karjaalla ja Lohjalla asti.

”Ainahan tällainen jupinaa aiheuttaa, mutta terveys edellä mennään”, Nyberg toteaa.

Tavoitteena on, että Matinkylä-areena avautuisi viimeistään heinäkuussa 2018. Uusi neljän kentän halli tulisi Nybergin mukaan tarpeeseen myös siitä syystä, että Espoon kiekkoilun tuki ry:n suunnitelmissa on luopua tulevaisuudessa Espoonlahden ja Laaksolahden harjoitusjäähalleista.

Todennäköisesti purkutuomion saavan Matinkylän jäähallin sisäilmaongelmista huhuttiin vuosia, ja vuonna 2014 tehdyissä kuntotutkimuksissa hallista löytyi hometta. Espoon kaupunki teetti hallissa korjaustöitä viime kesänä, minkä jälkeen hallin piti olla kunnossa ja turvallinen käyttää.

Lasten hengitystieongelmat kuitenkin jatkuivat, ja jäähalli suljettiin viime vuoden joulukuussa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sisäilman ongelmat
 • Jääkiekko
 • Taitoluistelu
 • Espoo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Tässä ovat uuden liikennemallin voittajat ja häviäjät

  2. 2

   Pääministeri Sipilän ”ihme” toteutui Sotkamossa: Terrafamen kaivos tuotti voittoa

  3. 3

   Autoveron poistuminen laskisi uusien autojen hintoja tuhansilla euroilla – katso yli 6 000 automallin uusi hinta

  4. 4

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  5. 5

   Selkäkipu ei estä seksiä – terapeutit esittelevät kahdeksan asentoa, joissa yhdyntä onnistuu

  6. 6

   Bernerin liikennevisio on kunnianhimoinen – toteutuessaan hanke muuttaisi suomalaista yhteiskuntaa peruuttamattomalla tavalla

  7. 7

   Laiska siivoaja, muista nämä vinkit – näin teet kodin, jonka siivous on helppoa

  8. 8

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  9. 9

   Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

  10. 10

   Vihreiden Niinistö syyttää Berneriä silmänkääntö­tempusta: ”Kansallis­omaisuus viedään pimeyteen”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  2. 2

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  3. 3

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  4. 4

   ”Jokainen, jolla on auto, häviää” – Veronmaksajien mukaan Bernerin esitys uhkaa romahduttaa käytettyjen autojen arvon jo nyt

  5. 5

   Helsingin epäily tarkentui: Virkamies veti välistä oppilaiden tietokoneisiin tarkoitettuja rahoja – päätti jopa 55 miljoonasta eurosta

  6. 6

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  7. 7

   Perussuomalaisten kansanedustaja laulaa levyllään ”punahuorasta” – Kannen kuvassa uhataan aseella naista punaisten muistomerkillä

  8. 8

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  9. 9

   Tiedustelupalvelu CIA avasi arkistojaan nettiin – ufoja, vakoilutarinoita sekä satoja Suomea koskevia asiakirjoja

  10. 10

   HS asensi kohutun ”mustan laatikon” testiautoon – tällaista tietoa Bernerin esille nostama seurantalaite keräsi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ulkomailla asuneet suomalaiset kertovat rajusta paluusokista: ”Tuntui siltä, että ainoa vaihtoehto on lähteä taas pois”

  2. 2

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  3. 3

   Uudet seksitavat lisäävät rajusti nielusyöpien määrää – tutkija ehdottaa HPV-rokotusohjelman laajentamista poikiin

  4. 4

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  5. 5

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  6. 6

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  7. 7

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  8. 8

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  9. 9

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  10. 10

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  11. Näytä lisää