Valikko
Kaupunki

”Pussillinen ulostetta posti­luukusta oli viimeinen pisara” – kisa eläinsuojelu­yhdistyksen johdosta kiristyy

Yksi riitaisan Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen johtoon pyrkineistä vetäytyi. ”Paketin mukana tuli viesti, jossa toivotettiin terveiset Hesyyn”, Nina Willberg kertoo HS:lle.

Sisäisten riitojen ja väärinkäytössyytösten värittämä kamppailu Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (Hesy) johtopaikasta on noussut uusille kierroksille.

Yksi puheenjohtajaehdokakkaista, Nina Willberg, ilmoitti torstaina Facebookissa luopuvansa ehdokkuudesta mustamaalauskampanjan vuoksi.

”Työpaikalleni on soitettu useita häirikköpuheluita. Raja on ylitetty jo monesti, mutta pussillinen ulostetta postiluukusta oli se viimeinen pisara”, Willberg kirjoittaa. Viestin mukaan hän kokee turvallisuutensa tulleen uhatuksi, ja jättää tapahtumat poliisin tutkittavaksi.

Viesti on kirjoitettu Eläinten ja Ihmisten Hesy -nimisen vaaliryhmittymän profiililla, mutta Nina Willbergin allekirjoituksella.

”Lähetys liittyi suoraan puheenjohtajakisaan. Paketin mukana tuli viesti, jossa toivotettiin terveiset Hesyyn”, Willberg kommentoi perjantaina HS:lle.

Vielä viime viikolla Willberg oli samassa ryhmässä kritisoinut agressiivista kampanjointia, mutta viestittänyt, että ”nähdään vuosikokouksessa”. Kokous järjestetään vappuaattona.

Hesyn johdolla on käytettävissään poikkeuksellisen paljon rahaa, sillä yhdistyksen varallisuus on noin viisi miljoonaa euroa. Se sai pelkästään testamenttilahjoituksia 720 000 euron arvosta vuonna 2014.

Sisäiset riidat ovat repineet Hesyä jo pitkään. Työsuojeluviranomaiset ovat antaneet yhdistykselle aikaa kesäkuun puoliväliin saakka järjestää henkilöstön työolot kuntoon. Järjestölle on langetettu 8 000 euron uhkasakko.

Viranomaisten tarkastuskäynneillä on toistuvasti tullut esille työntekijöiden kokema häirintä ja epäasiallinen kohtelu. Työntekijöiden mukaan epäasiallinen kohtelu on ollut uhkaavaa käytöstä, huutamista, mykkäkoulua ja epäasiallista puhuttelua, mikä on koettu ammattitaitoa halventavana.

Viime marraskuussa Hesyn jättivät toiminnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja neljä eläintenhoitajaa.

Verkkojulkaisu creat.fi:n mukaan hyvin samantyyppisiä työpaikkakiusaamiseen viittaavia havaintoja työsuojeluviranomaiset ovat tehneet jo vuonna 2004.

Yhdistys on myös takavuosina järjestänyt rahankeräyksiä ilman asianmukaista lupaa. Poliisihallitus epäsi yhdistyksen rahankeräyshakemuksen edellisen vuoden rikkomusten vuoksi vuonna 2011.

Tänä keväänä Helsingin ympäristölautakunta pudotti yhdistyksen pois avustuslistalta, koska yhdistyksellä on keskeneräinen oikeusjuttu edellisen vuosikokouksen tapahtumista. Vuosikokoukseen ei myöskään ollut toimitettu tilinpäätösasiakirjoja kokonaisuudessaan.

Hesyn puheenjohtajaksi ovat ehdolla entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Hannele Luukkainen (kok), perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas (ps) sekä helsinkiläisjohtaja ja hallitusammattilainen Martti From.

Puheenjohtajaksi on ehdolla myös Jarmo Nieminen (vihr), joka maksoi jäsenmaksunsa yhdistyksen sääntöjen mukaan myöhässä. Sääntöjen mukaan puheenjohtajaehdokkaiden olisi pitänyt maksaa jäsenmaksunsa helmikuun loppuun mennessä.

Hesyn vuosikokousta kiristää puheenjohtajavalinnan lisäksi se, että asialistalla on vaatimus koko kuusihenkisen hallituksen erottamisesta. Sääntöjen mukaan vuosikokouksessa valitaan uudet jäsenet vain erovuoroisten tilalle. Ehdokkaita hallitukseen on yhteensä 19.

Hesyn vuosikokous järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta Pelastusarmeijan temppelissä, Uudenmaankatu 40. Kokous on avoin jäsenille, joiden jäsenyystarkistus alkaa klo 9.15.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Eläinsuojelu
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Reza otti köyden ja kiipesi Rautatientorilla puuhun – itsetuhoiselle karkotettavalle ei ole juuri apua tarjolla

  3. 3

   Päivi Laine on Suomen ensimmäinen Irak-lähettiläs vuosiin: ”Jos ihmiset tietäisivät Irakin todellisuuden, pakolaiskeskustelu olisi erilaista”

  4. 4

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  5. 5

   Tuulia Syvänen lopetti valehtelun kokonaan, ja se mullisti hänen elämänsä – ”Miksi feikkaamme, vaikka ihmiset tykkäävät meistä enemmän, kun uskallamme olla vajavaisia ja tyhmiä?”

  6. 6

   Facebookiin tulee suurin muutos vuosikausiin: Ruutuun ilmestyvät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

  7. 7

   NY Times: Ivanka Trump taipui eettisen arvostelun edessä ja ottaa virallisen työtehtävän Valkoisesta talosta

  8. 8

   Haluatko elää kuin superjohtaja: Luovu tv:stä, mene nukkumaan kymmeneltä, treenaa aamulla, älä vastaa puhelimeen

  9. 9

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  10. 10

   Kyllä Saksa opettaa jäykkää joustamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  3. 3

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  4. 4

   Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

  5. 5

   Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

  6. 6

   Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

  7. 7

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  8. 8

   Trump haukkui Obaman golfharrastuksen kymmenillä twiiteillä ja vakuutti, ettei presidenttinä ”edes näkisi viheriöitä” – nyt hän on pelannut 13 kertaa

  9. 9

   Kaupungeissa on jotain, mikä koettelee mielenterveyttä – urbaani psykoosi on kaupunkilaisten oma oireyhtymä

  10. 10

   Toimitusjohtajalle potkut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä – epäillään rahojen väärinkäytöstä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

  3. 3

   Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  4. 4

   ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

  5. 5

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  6. 6

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  7. 7

   Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

  8. 8

   Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

  9. 9

   Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

  10. 10

   Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

  11. Näytä lisää