Valikko
Kaupunki

Kauppakeskukset huolissaan länsimetron myöhästymisestä – ”Yritykset ovat jo rekrytoineet henkilökunnankin”

Metron ongelmat saattavat johtaa myös siihen, että Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison omenan yhteyteen rakennettua liityntäbussiterminaalia ei avatakaan elokuun puolivälissä.

Länsimetron myöhästyminen aiheuttaa päänvaivaa myös niille kauppakeskuksille, joiden yhteyteen on rakennettu metroasemat.

”Emme me tietenkään ole iloisia tästä. Viivästyminen vaikuttaa asiakasvirtoihin. Olimme myös suunnitelleet erilaisia toimenpiteitä metron avautumiseen liittyen”, kertoo Espoon Tapiolassa sijaitsevan kauppakeskus Ainoan kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg .

Metron ongelmat saattavat johtaa myös siihen, että Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan yhteyteen rakennettua liityntäbussiterminaalia ei avatakaan elokuun puolivälissä. Tämä siirtäisi myös terminaaliin avattavien liikkeiden aukeamista ja aiheuttaisi taloudellisia tappioita yrittäjille.

”Varmasti kaikki yrittäjät toivoisivat, että terminaali voitaisiin avata. Yritykset ovat jo rekrytoineet henkilökunnankin”, Ison Omenan yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Toni Pokela sanoo.

Pokelan itsensäkin on tarkoitus avata bussiterminaaliin K-market.

”Nyt pitää mennä yksi asia kerrallaan. Joka tapauksessa Ison Omenan yrittäjät ovat tyytyväisiä siihen, että liikennettä haitanneet metron rakennustyöt ovat nyt ohi.”

Bussiterminaalin aukeaminen riippuu siitä, miten HSL järjestää korvaavaa liikennettä myöhästyneelle metrolle. Osastonjohtaja Tero Anttila kertoo, että HSL tiedottaa asiasta tiistaina.

Myös Ison Omenan omistavan Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi on närkästynyt metron viivästymisestä. Isoon Omenaan on tehty suuri laajennushanke, joka on tarkoitus avata yleisölle 11. elokuuta, vain muutamaa päivää ennen metron alkuperäistä avajaispäivää.

”Erittäin harmillista, että tieto tästä tulee vain kaksi kuukautta ennen metroliikenteen käynnistymistä”, Yliniemi sanoo.

Yliniemen mukaan metron viivästyminen ei kuitenkaan – bussiterminaalia lukuunottamatta – vaikuta Ison Omenan laajennusosan avajaisiin.

”Iso omena on vakiintunut kauppapaikka, eikä se missään nimessä ole pelkästään metroliikenteen varassa”, Yliniemi sanoo.

Aikooko Citycon hakea korvauksia Länsimetro Oy:ltä hankkeen viivästymisen takia?

”En voi valitettavasti kommentoida meidän sopimuksiamme. Taloudellisia tappioita pystyn kommentoimaan vasta sitten, kun viivästyksen kesto on tiedossa”, Yliniemi sanoo.

Isoon Omenaan ollaan rakentamassa myös laajaa sosiaali- ja terveystoimen palvelutoria. Espoon peruspalvelujohtaja Juha Metso uskoo kaupungin palveluiden avautuvan Isossa Omenassa sovitussa aikataulussa.

”Länsimetron viivästys ei vaikuta meidän aikatauluihimme. Todennäköisesti monet asiakkaista eivät edes käyttäisi metroa”, arvioi Metso.

Elokuun 11. päivänä palvelutorilla avaa ovensa Puolarmetsän terveysasema laboratorioineen. Tapiolan röntgen muuttaa sekin Isoon Omenaan. Matinkylän ja Olarin neuvolat siirtyvät palvelutorille.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden klinikka avautuu palvelutorilla samaan aikaan muiden palveluiden kanssa.

Lauttasaareen kauppakeskus Lauttista rakentavan YIT:n hankekehityspäällikkö Sanni Tuomainen ei usko, että metron myöhästyminen vaikuttaisi Lauttiksen toimintaan.

”Kauppakeskus on mitoitettu paikalliselle ostovoimalle. Se sijaitsee Lauttasaaren perinteisessä kaupallisessa keskuksessa”, Tuomainen sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Länsimetro
 • Länsimetro Oy
 • Espoo
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  2. 2

   Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

  3. 3

   Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

  4. 4

   Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

  5. 5

   Mika Häkkisen ja Ayrton Sennan yhteinen taival alkoi kunnon riidalla – eikä suomalainen huumori yhtään helpottanut tilannetta

  6. 6

   CNN: FBI:n mukaan Trumpin avustajat saattoivat tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa Clintonia vastaan

  7. 7

   En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

  8. 8

   Euroopan kovimmat reissaajat asuvat Suomessa – ”Opimme rakastamaan maita, joihin pääsee helposti”

  9. 9

   Helsingissä on huutava pula pienistä asunnoista – kuntavaali­ehdokkaat täysin eri mieltä ratkaisukeinoista

  10. 10

   Kaikki on aina jonkun toisen syytä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

  2. 2

   Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

  3. 3

   Harva tietää mitä tehdä, kun läheisen mieli järkkyy – ”Ei kannata sanoa, että kyllä se päivä vielä paistaa risukasaankin”

  4. 4

   ”Tuhka- ja juutalaisasioiden ministeri” oli liikaa – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta katkaisi opiskelija­yhdistyksen tuet

  5. 5

   Poliisi varoittaa lapsia Venäjältä levinneestä ahdistavasta itsemurhapelistä – pelin osuutta itsemurhiin on myös epäilty

  6. 6

   Viisi kuollut ja 40 loukkaantunut terrori­hyökkäyksessä brittiparlamentin edustalla – hyökkääjä ajoi autolla ihmisten yli, tunkeutui parlamentin alueelle ja puukotti poliisin kuoliaaksi

  7. 7

   En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

  8. 8

   Tutkimus: Seksin jälkihehku liimaa pareja yhteen – vaikutuksen kesto on vakio

  9. 9

   Espoossa avattiin ruokakauppa, jossa ei ole yhtään myyjää – ”Oikeastaan tämä on kuin valtava automaatti”

  10. 10

   Turkin Erdoğanin puheet kovenevat entisestään: ”Jos Eurooppa jatkaa tähän malliin, yhdenkään eurooppalaisen ei ole turvallista kävellä kaduilla”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

  2. 2

   Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

  3. 3

   Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

  4. 4

   Kela vaatii, että 6-vuotiaalle lapsenlapselle säästämäni rahat käytetään perheen elättämiseen

  5. 5

   Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

  6. 6

   Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

  7. 7

   En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

  8. 8

   Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

  9. 9

   Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

  10. 10

   Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

  11. Näytä lisää