Kaupunki

Lasten ohikulkuun kyllästynyt autoilija ajoi ekaluokkalaisen äidin jalan yli Helsingissä

”Epäilty selitti tapausta sillä, ettei hän halunnut enää lasten kulkevan yhtenään parkkipaikan ohi”, kertoo rikoskomisario Heidi Niemi

Autoilija ajoi kävellen liikenteessä olleen naisen jalkaterän yli Kumpulan siirtolapuutarhan tuntumassa Helsingin Käpylässä, kertoo Helsingin poliisi. Yliajon epäillään olleen tahallinen.

Tilanteessa oli aineksia vielä vakavampaankin lopputulokseen, sillä naisen edessä kulki 30 ekaluokkalaisen ryhmä.

Yliajo tapahtui jo viime viikon torstaina, mutta poliisi tiedotti asiasta vasta tämän viikon torstaina.

Poliisi kertoi ryhmässä olleen päiväkotilapsia, mutta HS:n tavoittaman paikalla olleen äidin mukaan kyse oli kuitenkin iltapäiväkerhoon menossa olleista ekaluokkalaisista. Lapset olivat päättäneet juuri elämänsä ensimmäisen koulupäivän Käpylän peruskoulussa ja kulkivat ohjaajien kanssa kohti Intianpuiston iltapäiväkerhoa.

Poliisi tavoitti iäkkään autoilijan tapahtumapaikalta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi kertoo miehen kiistävän, että hänellä olisi ollut tilanteessa minkäänlaista vahingoittamistarkoitusta.

Autoilija on kuitenkin maininnut poliisille kyllästyneensä lasten reittivalintoihin.

”Epäilty selitti tapausta sillä, ettei hän halunnut enää lasten kulkevan yhtenään parkkipaikan ohi, ja että kyseisellä tieosuudella olisi myös läpikulkukielto”, Niemi sanoo.

Autoilija ja kävelijät kohtasivat, kun koululaisryhmä käveli Kumpulan siirtolapuutarhan kohdalla, Käpylän kaupunginosan puolella kohti Intianpuistoa. Mukana oli Niemen mukaan myös lasten vanhempia ja isovanhempia.

Kävelijöitä lähestyi edestäpäin auto, jonka kuljettaja ei hidastanut lainkaan vauhtiaan joukon nähtyään. Mies ei törmännyt lapsiin, mutta ajoi päin takana kulkeneen naisen pohjetta. Autoilija jatkoi pysähtymättä ajoaan, ja poliisin mukaan naisen jalkaterä jäi vielä renkaan alle.

”Tämä nainen ei ollut lastenhoitaja, vaan sivullinen. Hän kuului kuitenkin ryhmään”, Niemi kertoo.

HS:n tavoittaman silminnäkijän mukaan tilanteessa loukkaantunut nainen oli yhden koululaisen äiti.

Lapset eivät säikähtäneet tilannetta, sillä he kävelivät loukkaantuneen naisen edessä, eivätkä huomanneet, mitä tälle tapahtui.

”Nainen huusi kovaa, eli varmasti häneen sattui”, yksi mukana olleista äideistä kertoo HS:lle.

Poliisin kuulema todistaja on kertonut, että hänkin oli vaarassa jäädä auton alle. Tämä ihminen onnistui kuitenkin väistämään autoa.

Poliisi epäilee autoa ajanutta miestä pahoinpitelystä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi hänet määrättiin vakavan piittaamattomuuden vuoksi väliaikaiseen ajokieltoon.

Helsingin poliisi tutkii tällä hetkellä myös toista tieraivoksi tulkittavaa tilannetta. Kevyen liikenteen väylä Baanalla maanantaina tapahtuneessa välikohtauksessa kellonsoitosta ja ohituksesta suivaantuneen miehen epäillään kuristaneen naispyöräilijää.

Poliisi valvoi koulujen alkamispäivästä eli viime viikon torstaista lähtien tehostetusti liikennettä Helsingissä. Keskiviikkona päättyneen tehovalvonnan saldo oli seuraavanlainen: kiinni jäi 94 ylinopeutta ajanutta, 27 punaisia päin ajanutta, kymmenkunta suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohi pysähtymättä ajanutta sekä yli 40 kännykkää ajon aikana käyttänyttä kuljettajaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pahoinpitelyt
 • Liikenne
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  3. 3

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  4. 4

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  5. 5

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  6. 6

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  7. 7

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  8. 8

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  9. 9

   Ruotsia kuohuttaneessa ”Arboga-naisen” rikosvyyhdissä annettiin tuomiot: elinikäinen ja 14 vuotta vankeutta isän ja entisen puolison murhasta ja äidin murhan yrityksestä

  10. 10

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää