Kaupunki

Syyttäjä vaatii Myyrmäen urheilupuiston entiselle toimitusjohtajalle vankeutta kirjanpitorikoksista

Syyttäjän mukaan jalkapalloseura PK-35 Vantaa sai luvatonta tukea yli 300 000 euroa.

Vantaalaisen Myyrmäen urheilupuistoyhtiön entinen toimitusjohtaja Erkki Salo on syytteessä luottamusaseman väärinkäytöstä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Syyttäjä vaatii Salolle vähintään kymmenen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Syytteen mukaan hän on järjestänyt jalkapalloseura PK-35 Vantaalle luvatonta tukea yli 330 000 euron arvosta.

Salo on kiistänyt kaikki syytteet. Oikeudenkäynti alkoi Vantaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Syytteen mukaan Salo on muun muassa ohjannut Myyrmäen Urheilupuisto Oy:lle kuuluneita mainosmyyntituloja PK-35 Vantaalle yhteensä 262 195 euroa. Tilitykset ovat tapahtuneet vuosina 2009–2014.

Mainostulot perustuvat urheilupuistoyhtiön ja markkinointiyhtiö Gateway Media Oy:n väliseen sopimukseen. Gateway on maksanut keräämiään mainos- ja markkinointituloja suoraan PK-35 Vantaan tilille Salon pyynnöstä. Myyntitulot eivät näy ollenkaan urheilupuistoyhtiön kirjanpidossa.

Syyttäjän mukaan Gateway on tämän lisäksi maksanut Salon pyynnöstä ennakkoon PK-35 Vantaalle tulevien vuosien mainosmyyntitilityksiä. Näin urheilupuistoyhtiölle on syntynyt velkaa, joka ei näy yhtiön kirjanpidossa.

Urheilupuistoyhtiön hallitus ei ollut tehnyt päätöstä näistä tilityksistä.

Syyttäjän mukaan Salo jätti myös sanomatta irti sopimuksen, jonka mukaan PK-35 Vantaa sai ilmaisia vuoroja Myyrmäen jalkapallostadionilla. Urheilupuistoyhtiön hallitus oli päättänyt vuonna 2012, että sopimus on määräaikainen ja voimassa vuoden 2013 loppuun.

Kun Salo ei sanonut sopimusta irti, urheilupuistoyhtiö menetti tuloja vuoden 2014 aikana. Ilmaisten käyttövuorojen arvo oli arviolta 54 305 euroa.

Tämän lisäksi PK-35 Vantaan tilille on maksettu mainosmarkkinoinnista vastaavan Gateway Median tuloja yhteensä 20 000 euroa.

Salon hyväksymänä Myyrmäen Urheilupuisto Oy on maksanut omista varoistaan kahdessa erässä yhteensä 14 000 euroa PK-35 Vantaa ry:lle vuonna 2009. Maksuista ei ole olemassa hallituksen päätöstä, eikä niille ole yhtiön kannalta mitään perustetta.

Salon hankintavaltuutus on ollut 15 000 euroa, mutta hänellä ei ollut oikeutta päättää varojen luovutuksesta PK-35 Vantaalle.

Syyttäjän mukaan Salo on ylittänyt toimivaltansa ohjatessaan yhtiölle kuuluvia varoja ulkopuoliselle taholle. Tehdyt järjestelyt ovat yhtiön toimialaan nähden epätavallisia, eikä niillä ole edistetty Myyrmäen Urheilupuiston tai sen omistajan eli Vantaan kaupungin etua.

Erkki Salo ennätti toimia Myyrmäen urheilupuistoyhtiön toimitusjohtajana aina viime vuoden kevääseen asti, jolloin Vantaan kaupunki teki hänestä tutkintapyynnön poliisille. Toimitusjohtajan lisäksi paikkansa sai jättää myös yhtiön luottamusmiehistä koottu hallitus.

Tutkintapyynnön taustalla oli vuoden 2014 keväällä valmistunut kaupungin sisäisen tarkastuksen raportti, joka keskittyi jalkapalloseura PK-35 Vantaalle ohjattuun taloudelliseen tukeen.

Vantaan kaupunki teetti poliisitutkinnan alkamisen jälkeen urheilupuistossa toisen tarkastuksen, jossa selvitettiin yhtiön edustusmenoja ja hankintoja. Edustusmenot olivat runsaat, mutta niiden kuiteista ei useinkaan ilmennyt perusteluja edustuksen tarpeellisuudesta. Monet palveluostot oli tehty ilman kilpailuttamista, jopa ilman sopimuksia.

Salo oli nuoruudessaan menestyksekäs jalkapalloilija. Hän työskenteli aktiiviuransa jälkeen useiden seurojen johtotehtävissä. Salo on ollut muun muassa FinnPan, FC Hakan ja PK-35:n toiminnanjohtajana sekä AC Allianssin hallituksen jäsenenä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Talousrikokset
 • PK-35 Vantaa
 • Myyrmäki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  3. 3

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  4. 4

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  5. 5

   Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudes jakso oli ristiriitainen – mitä tapahtuu viimeisessä jaksossa?

  6. 6

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  7. 7

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  8. 8

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  9. 9

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  10. 10

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  10. 10

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää