Kaupunki

Ihmepelastuminen metrossa: Nainen putosi vaunujen väliin Kulosaaressa – pääsi suojaan pakotilaan

Matkustaja käveli tiettävästi epähuomiossa metroradalle sen sijaan, että hän olisi mennyt ovesta sisään vaunuun. Metro lähti liikkeelle, mutta nainen ei loukkaantunut vakavasti.

Kulosaaren metroasemalla Helsingissä junaan nousemassa ollut nainen putosi vaunujen väliin ja pelastui alle jäämiseltä täpärästi torstaiaamuna.

Onnettomuus sattui kello 7.40, kun idän suunnasta tullut metrojuna saapui asemalle.

”Kun matkustajat alkoivat siirtyä vaunuihin sisälle, niin valitettavasti yksi henkilö käveli suoraan vaunujen väliin ja putosi radalle”, kertoo vastaava liikenteenohjaaja Kim Vainionpää Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) metron liikenteenohjauksesta.

Metrojunan kuljettaja ei nähnyt putoamista. Kuljettajat pystyvät Vainionpään mukaan tarkkailemaan matkustajien kulkemista ovilla vain sivupeilin kautta.

Nainen ei kuitenkaan jäänyt liikkuvan metrojunan alle, sillä hän ehti siirtyä turvaan ennen kuin juna jatkoi matkaansa asemalta.

”Laiturin lipan alla on sellainen pakotila. Hän oli sitten sinne kellahtanut tai itse siirtynyt”, Vainionpää sanoo.

Juna ei ehtinyt pitkälle, sillä vaaratilanteen havainnut sivullinen veti laiturialueen hätäkahvasta, jotta nainen ei jäisi seuraavan metrojunan alle.

Tämän jälkeen nainen tuli pois pakotilasta ja joukko muita matkustajia onnistui nostamaan hänet pois radalta.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että nainen loukkaantui tilanteessa. Tiettävästi hänen vammansa eivät kuitenkaan ole vakavia.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä vuoksi nainen käveli vaunujen väliin sen sijaan, että hän olisi mennyt ovesta sisään.

”Hän on varmaankin epähuomiossa sinne kävellyt”, Vainionpää sanoo.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Metrojunat myöhästelivät jonkin aikaa onnettomuuden vuoksi, mutta liikenne on jo normalisoitunut.

Asemalaiturin lipan alla olevan pakotilan tarpeellisuus tuli ilmi myös keväällä 2013, jolloin järjestyksenvalvoja onnistui työntämään metroradalle päätyneen miehen laiturin alle turvaan Sörnäisten metroasemalla. Kyseessä oli todellinen läheltä piti -tilanne, sillä asemalle saapui vain muutaman sekunnin päästä juna.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi pelottomasti toimineelle järjestyksenvalvojalle hengenpelastusmitalin vuonna 2014.

Youtube-videopalvelusta löytyy valvontakameratallenne Sörnäisten vaaratilanteesta. Artikkeli jatkuu videon alla.

Vastaavan liikenteenohjaajan Kim

Vainionpään mukaan tilanteet, joissa ihminen joutuu tahattomasti metroradalle ovat hyvin harvinaisia.

"Onneksi ei käynyt pahemmin", Vainionpää toteaa torstaiaamun onnettomuudesta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Onnettomuudet
 • Metroliikenne

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  5. 5

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  6. 6

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  7. 7

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  8. 8

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  9. 9

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  10. 10

   Joskus kannattaa olla vähän rajoittunut – Omien rajojensa kunnioittaminen on edellytys sille, että on ”hyvä sängyssä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää