Valikko
Kaupunki

Ruokarekat palaavat Asema-aukiolle – ruokarekkayrittäjä arvostelee kaupungin ratkaisua

Helsingin kaupunki perusteli rekkojen häätämistä sillä, että rekkapaljous on aiheuttanut vaaratilanteita liikenteelle.

Ruokarekat ovat saaneet Helsingiltä luvan palata Asema-aukiolle. Rekat häädettiin aukiolta heinäkuussa, koska autoja oli useita kertoja pysäköity sallittujen paikkojen ulkopuolelle.

Kaupungin määräyksen mukaan aukiolle sai parkkeerata kaksi ”ketterää kioskia” – siis ruokarekkaa tai muunlaista liikuteltavaa, elintarvikkeita myyvää vaunua. Paikan houkuttelevuuden vuoksi ruokarekkoja saapui Asema-aukiolle kuitenkin jatkuvasti enemmän.

”Kahdella paikalla on ollut pahimmillaan seitsemän rekkaa”, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) sanoi HS:lle heinäkuussa.

Kaupunki perusteli rekkojen häätämistä sillä, että rekkapaljous on aiheuttanut vaaratilanteita liikenteelle.

Pekka Sauri kertoo, että kaupunki on päättänyt palauttaa Asema-aukion myyntipaikat neuvoteltuaan asiasta kioskikauppiaiden edustajan kanssa.

”Kauppiaiden kanssa on sovittu, että he pyrkivät keskenään sopimaan tämän niin, ettei paikoista tule kiistaa. Ja että kioskit eivät levittäydy liikennealueille”, Sauri sanoo.

Ruokarekkayrittäjät ovat laatineet listan, jonka mukaan myyntivuorot jakautuvat. HS:n tavoittaman ruokarekkayrittäjän mukaan uusikin ratkaisu on kuitenkin yrittäjille kehno kompromissi, koska myyntipaikkoja on vain kaksi.

Yrittäjän näkemyksen mukaan vilkas Asema-aukio on tämänhetkisistä myyntipaikoista ainoa taloudellisesti kannattava. Tämän vuoksi aukion myyntipaikoille on liikaa halukkaita yrittäjiä ja myymään pääsee liian harvoin.

”Ei tällä tavoin voi itseään ja perhettään elättää. Kaupunki ei nyt tee töitä yrittäjien eteen vaan päinvastoin”, yrittäjä sanoo.

Hän ei halua kommentoida asiaa nimellään. Yrittäjä kertoo lopettaneensa viime kesän jälkeen kaupungin myyntipaikoilla toimimisen taloudellisesti kannattamattomana. Nyt hän keskittyy erilaisiin yksityistilaisuuksiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Helsinki
 • Ruokarekat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Alkoholin liikakäyttö on paljon vakavampi uhka kuin tupakanpoltto – silti vain tupakoitsijat ovat ajojahdin kohteina

  2. 2

   2,5-vuotias kiinalaistyttö on niin kova syömään, että hänestä tuli nettisensaatio – syömisvideovillitys leviää maailmalla ja hivuttautuu ehkä Suomeenkin

  3. 3

   Valkoisen talon vaikutusvaltaisena neuvonantajana toimiva Trumpin vävy joutui FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteeksi

  4. 4

   Hautajaisten sotilaallisuus yllätti eduskunnan entisen pääsihteerin Seppo Tiitisen: ”Sopi Maunolle, kenraalit olivat helisemässä hänen kanssaan”

  5. 5

   Ennuste vuodelle 2050: Suomessa kirkkoon kuuluu vain joka kymmenes, islam ja datauskonto kasvattavat suosiotaan maailmalla

  6. 6

   Trump yllätti Nato-kokouksessa: Ei luvannut tukea yhteispuolustukselle, vaati maahanmuuton valvontaa ja terrorismin kitkemistä kokonaan

  7. 7

   Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

  8. 8

   Poikkeuksellinen elämäntarina teki Mauno Koivistosta viimeisen suurmiehen – näin presidentti saateltiin hautaan

  9. 9

   Geenitekniikan supertähti kehitti kaikessa hiljaisuudessa geenisakset, jotka mullistivat tiedemaailman – ”Ne ovat huippumuotia”

  10. 10

   Hevosharrastaja Tuuli Suominen teki harrastuksestaan työn, mutta se vei ilon koko lajista: ”Miksi minulle niin rakkaasta asiasta oli tullut niin ahdistavaa?”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tellervo Koivisto jätti jäähyväiset aviomiehelleen Mauno Koivistolle

  2. 2

   Britannia raivostui USA:lle Manchester-kuvien vuotamisesta – Trump lupasi kovia otteita hallintonsa vuotajia vastaan ja ulkoministeri Tillerson matkustaa Britanniaan

  3. 3

   Mauno Koivisto saatettiin haudan lepoon, Suomi herkistyi muistelemaan presidenttiä ja itsenäisyyden vaiheita – HS kokosi hautajaispäivän tärkeimmät hetket

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  8. 8

   Pitäisikö perheellisten naisten lyhentää työuraansa vielä asepalveluksellakin? Tällaiset vaatimukset kertovat, että feminismiä tarvitaan

  9. 9

   Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset alusta loppuun – seppeleiden lasku, siunaustilaisuus, yleisö kaduilla, surusaattue ja hautaan lasku

  10. 10

   Tähtien sota ilmestyi 40 vuotta sitten, mutta George Lucasin mielestä elokuva ei ole valmis – ja siksi hän on onnistunut lähes pilaamaan sen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  5. 5

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  6. 6

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  7. 7

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  8. 8

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  9. 9

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  10. 10

   Turkoosinkirkkaaksi hetkessä muuttunut suomalaisjärvi herättää ihailua ja epäilyä: Onko kemikaalikäsittely varmasti turvallinen? Entä voitaisiinko sillä kirkastaa myös Töölönlahti?

  11. Näytä lisää