Kaupunki

Pakolaislapsille suunniteltu asuintalo kuumentaa Kauniaisissa – Naapuri uhkaa muuttaa Helsingin asuntoonsa, jos ”yli keskitason varusteltu” keskus toteutuu

”Tämä tuskin on arvokas tapa kohdella ikänsä kunnallisveroa Kauniaisiin maksaneita perusgranilaisia”, kirjelmöitsijä tiivistää.

Kauniaisissa sijaitseva omakotitaloalue on joidenkin asukkaidensa mukaan liian syrjäinen ja tasokas sopiakseen asuinpaikaksi yksin Suomeen saapuneille pakolaislapsille.

Näin voi päätellä kannanotosta, jossa vastustetaan kuntaan suunniteltua yksin Suomeen saapuneiden maahanmuuttajalasten perheryhmäkotia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Perusteita voi pitää yllättävinä: perheryhmäkodille vuokrattua taloa pidetään liian tasokkaana ja kodin sijoittamista epäreiluna ”perusgranilaisia” kohtaan.

Kaavailtu ryhmäkoti olisi suunnattu turvapaikan saaneille alaikäisille maahanmuuttajille, jotka ovat saapuneet Suomeen yksin. Omakotitaloalueella sijaitsevaan taloon ollaan sijoittamassa enintään yhdeksän alaikäistä maahanmuuttajaa.

Se sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kauniaisten keskustasta ja juna-asemasta, keskellä asuinaluetta, jota voisi kuvailla ylemmän keskiluokan asuinalueeksi.

Kannanoton on tehnyt Marcus Collinin kujalla asuva henkilö, joka sanoo kirjeessään puhuvansa koko naapuruston puolesta.

Hän pitää nyt kodille ajateltua omakotitaloa varustetasoltaan liian laadukkaana. Se antaa kirjoittajan mukaan maahanmuuttajalapsille väärän kuvan suomalaisesta arjesta.

”Talo, jota tarkoitukseen suunnitellaan otettavaksi käyttöön, on varustetasoltaan ylitse keskitason ja antaa mielestämme kasvatuksellisesti, integrointimielessä, täysin väärän kuvan keskivertosuomalaisen todellisesta arkipäivästä.”

Alue on myös kannanoton mukaan aivan vääränlainen maahanmuuttajille, sillä se on nukkumalähiö ja liikkumiseen tarvitaan omaa kulkuneuvoa.

Lisäksi asukasta hiertää se, että hän ja muut alueen asukkaat ovat kokeneet alueen turvallisuuden heikentyneen jo nyt, eikä aiottu ryhmäkoti tule tilannetta parantamaan – ”päinvastoin”.

Suunnitellulla maahanmuuttajalasten kodilla tulee olemaan myös huono vaikutus alueen hintatasoon.

”Tämä tuskin on arvokas tapa kohdella ikänsä kunnallisveroa Kauniaisiin maksaneita perusgranilaisia”, kirjelmöitsijä tiivistää.

Hän lopettaa kannanottonsa selvään uhkaukseen muuttaa pois kunnasta, mikäli ilman huoltajaa Suomeen saapuneet maahanmuuttajalapset muuttavat hänen naapuriinsa.

”Jos suunnitelmanne toteutuu tulemme vaimoni kanssa ottamaan ’karkoituksesta vaariin’ ja sulkemaan talomme sekä välittömästi muuttamaan Helsingissä sijaitsevaan asuntoomme, jolloin voimme kiittää maahanmuuttajia lähes 30 ihanasta vuodesta Marcus Collinin kujalla.”

Talon toiminnasta vastaisi Helsingin Diakonissalaitos, joka on vuokrannut talon yksityishenkilöltä. Kauniaisten rakennuslautakunta on hyväksynyt asuinrakennuksen käyttötarkoituksen tilapäisen muutoksen.

Oikaisu 5.11. klo 11.50: Jutun otsikossa kerrottiin virheellisesti, että kyse olisi vastaanottokeskuksesta. Kyse on turvapaikan saaneille pakolaislapsille tarkoitetusta asuintalosta eli perheryhmäkodista.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Turvapaikanhakijat
 • Kauniainen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lestadiolaisten joukossa elää niitäkin, jotka eivät suostu ehkäisy­kieltoon – ”Naisen ruumiin taakka kaatuu myös miehille”, sanoo tutkija

  2. 2

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  3. 3

   Auton omistaminen on pian historiaa, sanoo liikennetutkija ja vertaa autoa tupakkaan: ”Ei enää ajatella, että olisi hyvä juttu, jos baareissa voisi polttaa”

  4. 4

   Voiko oikeista päihteistä löytyä apu masennukseen? Kyllä, sanovat tutkimukset, ja hyöty voi olla salamannopea

  5. 5

   Nopeasti hyvää lautaselle – Tässä 7 ruokaa, joiden tekemiseen menee 15 minuuttia tai vähemmän

  6. 6

   Surkeaa eroseksiä, suhteen pilannut Pate Mustajärvi: Näin suomalaiset haluavat erota ja tulla jätetyksi

  7. 7

   Suomessa arvostetaan liikaa järkeä ja liian vähän tunnetta – Voisimme oppia ymmärtämään aivojamme paremmin, sanoo neuropsykologi

  8. 8

   YK: Venäjä on syyllistynyt Krimillä kidutukseen ja muihin ihmisoikeus­loukkauksiin

  9. 9

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  10. 10

   Niinistön kannatuskortteja kertyi ”mykistävä määrä” eli 156 000

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Voiko oikeista päihteistä löytyä apu masennukseen? Kyllä, sanovat tutkimukset, ja hyöty voi olla salamannopea

  2. 2

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  3. 3

   Tutkimus: Runsas huonojen hiilihydraattien käyttö lisää kuolleisuutta – Pastan, pullan ja valkoisen riisin riskit tulisi ottaa vakavasti, sanoo asiantuntija

  4. 4

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  5. 5

   Törkeitä veropetoksia, törkeitä pahoinpitelyjä ja törkeitä rattijuopumuksia – HS selvitti kuntapäättäjien rikostuomiot, katso millaisiin rötöksiin kotikunnassasi on syyllistytty

  6. 6

   ”Emme halua enää muslimeja” – Tšekki on ottanut vastaan vain kourallisen pakolaisia, eikä juuri kukaan halua enempää

  7. 7

   Saksan vaaleissa jyrännyt oikeistopopulistinen AfD: ”Me aiomme muuttaa tämän maan” – Merkelille hutera torjuntavoitto 33 prosentin kannatuksella

  8. 8

   Ikäviä uutisia veronmaksajalle: Koululounaan jättää syömättä joka kolmas teini – Miksi inhokkiruokia tarjotaan niin sinnikkäästi?

  9. 9

   Ateistia pidetään moraalittomana ihmisenä – paitsi Suomessa

  10. 10

   Pyöreälehtinen viherkasvi paljastaa nyt trendikodin – kasvin pikkuversoista maksetaan jo isoja summia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  5. 5

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  6. 6

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  7. 7

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  8. 8

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  9. 9

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  10. 10

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  11. Näytä lisää