Kaupunki

Saara Aalto veti kymmenentuhatta ihmistä Senaatintorille – katso koko esiintyminen HSTV:stä

Britannian X Factor -laulukilpailussa menestynyt Saara Aalto on pikavisiitillä Suomessa. Neljän kappaleen mittainen keikka oli täynnä Aallon naurua ja ilotulitteita.

Laulaja Saara Aalto esiintyi maanantai-iltana Senaatintorilla Helsingin keskustassa – ja yleisö rakasti.

Väkeä oli paikalla paljon. Torin lisäksi Aleksanterinkatu ja Unioninkatu olivat täynnä ihmisiä. Jotkut kiipesivät Tuomaan markkinoiden kojujen seinustoille paremman näköyhteyden perässä.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli noin kymmenentuhatta ihmistä. Liikenne ruuhkautui Senaatintorin ympäristössä.


Valkoiseen lumikuningatarmaiseen mekkoon pukeutunut Saara Aalto saapui Tuomiokirkon portaille kahdeksan maissa ja vilkutteli iloisena yleisölle.

”Hei Suomi! Mää nään teiät kaikki siellä kaukanakin! Nää X Factorin tyypit sanoo, etteivät oo koskaan nähneet tällasta homecomingia! Kiitos! Katotaan, miten ääni kulkee!”

Hänen ensimmäinen kappaleensa oli Let It Go. Kappaleen aikana räjähtelivät näyttävät tulitehosteet.

Toisena Aalto esitti Sian Chandelier-kappaleen, jonka Aalto sanoi ”muuttaneen koko hänen elämänsä”. Kaksi ensimmäistä kappaletta on kuultu myös itse kilpailussa.

Iloisen ja välittömän oloinen Aalto kertoi kuulleensa vuosien varrella useampaan otteeseen, ettei suomalainen pysty kansainväliseen menestykseen.

”En ikinä uskonut sitä.”


Aalto ihasteli paikalle saapunutta väkimäärää ja huudatti torikansaa myös mainitsemalla huomisen itsenäisyyspäivän.

”Teillä jokkaisella on sydän! Jos teillä on joku asia, joka teidät tekee iloiseksi, älkää päästäkö siitä irti. Niin määkin päädyin tähän. Ja nyt katon teitä, että ohhoh!”, Aalto nauratti yleisöään pohjoisen murteellaan.

Yleisö söi laulajan kädestä illan viimassa ja teki kännyköillään valomeren No Fear -kappaleen aikana, kun Saara niin pyysi. Viimeistään kolmannen kappaleen aikana koko tori tanssi.

Neljännen ja viimeisen kappaleen aikana Saara pyysi yleisöä näyttämään briteille, millaista Suomessa on. Aalto esitti Winner Takes it All -kappaleen.

”Eikö tää oo nyt se torilla tavataan? Ehkä viikon päästä tavataan taas!”


Esitys päättyi näyttävään ilotulitukseen, joka sai Saara Aallonkin nauramaan ääneen. Lopuksi Aalto otti asiaankuuluvan selfien yleisön kanssa.

Aalto lopetti osuutensa suuriin suosionosoituksiin. Heti sen jälkeen lavalle saapui rokkari Michael Monroe, joka valmensi Aaltoa muutama vuosi sitten Voice of Finland -laulukilvassa.

”Saara on esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun pitää unelmistaan kiinni”, Monroe sanoi yleisölle ja kertoi uskoneensa Saara Aaltoon aina.

Aalto kertoi juuri saaneensa tietää lauantain finaalin kappaleet, mutta ei saanut vielä kertoa, mitä ne ovat. Aalto vihjasi ”parinkin unelmansa” toteutuvan lauantaina.

Brittien X Factor -kilpailun finaaliin edenneen suomalaislaulajan lukuisat fanit olivat saapuneet jo hyvissä ajoin seuraamaan finalistin esiintymistä Tuomiokirkon portailla.

Esiintymisen piti alkaa klo 19. Yli puolen tunnin kärsivällisen odotuksen jälkeen Saara Aalto saapui kirkon portaille joulupukin kanssa. Ensimmäinen laulu alkoi lopulta hieman ennen kahdeksaa.

Tuotantoryhmä pyysi suomen kielellä anteeksi, että ihmiset joutuivat odottamaan suosikkiaan.

”Saara, Saara, Saara!”, ihmiset huusivat rytmikkäästi.

SAARA WE LOVE YOU -kylttejä oli kaikkialla.

Lohjalainen Chatarina Koponen saapui torille tyttärensä Viivin, 8, kanssa. Viivi virittäytyi tunnelmaan katsomalla kaikki Saara Aallon esitykset vielä kertaalleen maanantaina. Hän kertoo haaveilleensa pitkään Saara Aallon näkemisestä. Neljän aikaan iltapäivällä kaksikko päätti, että tänään tavataan torilla.

”Äiti sanoi, että nyt mennään, ja sitten mentiin!” Viivi kertoi HS:lle.

Monet muutkin ihmiset olivat lähteneet paikalle vain parin tunnin varoitusajalla.

Brittiläinen tv-ryhmä kiersi yleisön edessä ja huudatti yleisöä. ”We want Saara, we want Saara”, fanit huusivat. Yleisöä varoitettiin siitä, että jotain ottoja voidaan joutua ottamaan uudestaan.


Leena Hopia oli tullut Senaatintorille Sastamalasta saakka. Hän varasi bussikyydin heti, kun kuuli esiintymisestä.

”Kaveri sai liput finaaliin!”, Hopia kertoi.

Vantaalainen Eeva Link oli aivan vakuuttunut Saara Aallon kyvyistä.

”Saara on aivan omalla tasollaan laulajana”, Link kiitteli.

Kappaleiden jälkeen luvassa oli fanitapaaminen.

Tapahtumajärjestäjä odotti etukäteen paikalle 3 000:a ihmistä.


Konsertti oli osa Aallon finaaliviikkoa Britannian X Factor -laulukilpailussa. Mukana oli kuvausryhmä ja ohjelman juontaja Dermot O’Leary.

”Aloimme valmistella tämän illan konserttia viime viikon puolivälissä. Silloin meille tuli tieto, että tällainen tapahtuma voisi olla mahdollinen. Sunnuntaina saimme ohjelmalta varmistusviestin, jossa sanottiin, että ’go for it’ [vapaa suomennos: tehkää se]”, kertoi Liisa Marjomäki ohjelma- ja tapahtumatoimisto MagnumLivesta. Toimisto vastasi yllätyskonsertin käytännönjärjestelyistä.


Aalto asteli jo päivällä Helsinki-Vantaa lentokentällä hurraavan yleisön eteen. Vartin pyrähdyksen jälkeen matka jatkui.

Maanantai on itsenäisyyspäivän aatto ja monelle vapaapäivä, joka saattoi lisätä juhlijoiden määrää paikalla.

Saara Aalto julkaisi lentokentältä Instagram-kuvan päivällä.


Korjattu 5.12. kello 21.20: Eeva Linkin sukunimi oikeaan muotoon. Britannia X Factor -laulukilpailun voittaja valitaan sunnuntaina 11. joulukuuta Wembley-areenalla Lontoossa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Helsinki
 • Senaatintori
 • HSTV

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  2. 2

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  3. 3

   Joukko turvapaikan­hakijoita aikoo ylittää rajan Suomesta Ruotsiin mielen­ilmauksena kohtelulleen

  4. 4

   Britannia perui yllättäen suomalais­tutkijan häädön maasta – ministeriö jopa soitti perään ja ”pyysi anteeksi vuolaasti”

  5. 5

   Antti Rinne, 54, kehottaa suomalaisia ”synnytystalkoisiin” – sanavalinta tyrmistyttää ja hävettää demareitakin

  6. 6

   Terroriuhka keskeytti rock-konsertin Rotterdamissa – viranomaiset saivat varoituksen Espanjasta

  7. 7

   Moni lapsi saa vahingossa trendikkään nimen – Katso nimet, joiden suosio on nyt kasvussa

  8. 8

   Mikä nimeksi lapselle? Löydä HS:n vauvannimikoneella sinun ja kumppanisi yhteiset nimisuosikit

  9. 9

   Trumpin uhkaus pysäyttää liittovaltion hallinto herättää arvostelua myös republikaaneissa

  10. 10

   Helsinki lisäämässä merkittävästi paperittomien maahan­muuttajien palveluita – ”Haluamme tietää, keitä kaduillamme liikkuu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  2. 2

   16-vuotias somalityttö pahoinpideltiin kotirapussa, parturi uhattiin tappaa – maahanmuuttajat kertovat, että täysin sivullisia uhkaillaan nyt väkivallalla Turun tapahtumien vuoksi

  3. 3

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  4. 4

   Moni lapsi saa vahingossa trendikkään nimen – Katso nimet, joiden suosio on nyt kasvussa

  5. 5

   Mira, 21, sai unelmalomalta ESBL-superbakteerin, joka on lähes kaikille antibiooteille vastustuskykyinen – ”Jatkuvat kivut saivat minut miettimään vakavissani, kuolenko tähän”

  6. 6

   Antti Rinne, 54, kehottaa suomalaisia ”synnytystalkoisiin” – sanavalinta tyrmistyttää ja hävettää demareitakin

  7. 7

   Tanskan poliisi: sukellusveneestä löytyi paljon toimittaja Kim Wallin verta, merestä löydetty naisen ruumis on Kim Wallin

  8. 8

   Joukko turvapaikan­hakijoita aikoo ylittää rajan Suomesta Ruotsiin mielen­ilmauksena kohtelulleen

  9. 9

   Mikä nimeksi lapselle? Löydä HS:n vauvannimikoneella sinun ja kumppanisi yhteiset nimisuosikit

  10. 10

   Jokaisen aikuisenkin pitäisi hankkia harrastus – Huonot elintavat ja tylsistyminen heijastuvat koko perheeseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  6. 6

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  7. 7

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Terroriuhka keskeytti rock-konsertin Rotterdamissa – viranomaiset saivat varoituksen Espanjasta
  3. 2 tuntia sitten
  4. Trumpin uhkaus pysäyttää liittovaltion hallinto herättää arvostelua myös republikaaneissa
  5. Jokerit aloitti murskavoitolla – 18-vuotias Eeli Tolvanen laukoi hattutempun yhdessä erässä
  6. Antti Rinne vaati ”synnytystalkoita” – poliitikkojen lisääntymis­komennoissa on perinteisesti tuotettu huonoa omaatuntoa synnytysikäisille naisille
  7. Helsinki lisäämässä merkittävästi paperittomien maahan­muuttajien palveluita – ”Haluamme tietää, keitä kaduillamme liikkuu”
  8. Järjen ääni norjalaisella vuonolla – hiihtokansa uhriutui kollektiivisesti kärynneen tähtiurheilijansa puolesta
  9. Lentopallomiehet odottavat EM-kisojen alkua kännykällä kalastaen: ”Ollaan pelattu Pro Pilkkiä kovasti täällä pari päivää”
  10. Lentismaajoukkueen tähtihakkuri mainosti maltalaista vedonlyöntiyhtiötä, pelikaveri seisoi vieressä Veikkauksen logo rinnassa – näin Veikkaus reagoi
  11. Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa
  12. 4 tuntia sitten
  13. SJK:n futismesenaatti Raimo Sarajärveä on kysytty Pertti Alajan seuraajaksi – ”Puheenjohtajuus on kiinnostava homma, jos Palloliitto uudistuu”
  14. Näytä lisää