Valikko
Kaupunki

17-vuotiaan pojan epäillään salakuljettaneen kilokaupalla kovia huumeita Suomeen – Maastokätköjä löytynyt Käpylästä ja Tapiolasta

Tulli paljasti kynttilän sisään valetun huumekätkön.

Tulli takavarikoi syyskuussa 2016 Helsinki-Vantaan lentokentällä Hollannista saapuneesta pikarahtilähetyksestä 2 924 grammaa amfetamiinia. Amfetamiini oli kätketty lähetyksessä olleen lasivaasin sisään valettuun kynttilään, Tulli tiedotti keskiviikkona.

Tulli sai esitutkinnassa selvitettyä, että kyseisen huumausainelähetyksen vastaanottaja oli pääkaupunkiseudulla asuva nuori. Poika oli tilannut Tor-verkon kautta Keski-Euroopasta kesän ja syksyn aikana usealla eri kerralla erilaisia huumausaineita, kuten amfetamiinia, ekstaasia, mdma:ta ja lsd:tä.

Päätekijäksi epäillään pääkaupunkiseudulla asuvaa 17-vuotiasta poikaa. Häntä epäillään muun muassa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Pojan epäillään toimineen huumeiden tilaajana ja levittäjänä. Poika on edelleen tutkintavankina.

Päätekijän lisäksi asiassa on kuulusteltu useita 15–20-vuotiaita nuoria epäiltyinä osallisuudesta huumausaineiden maahantuontiin. Kaikkiaan epäiltyinä on kuulusteltu seitsemää ihmistä.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että päätekijäksi epäilty on myynyt salatussa Tor-verkossa toimivalla Silkkitiellä noin 1 700 grammaa amfetamiinia, 290 grammaa mdma:ta, 1 000 lsd-lappua, 500 ekstaasitablettia ja 3 500 Xanor-tablettia. Huumeet toimitettiin ostajille pääasiassa postitse ja maastokätköissä. Pojan epäillään saaneen huumausaineiden myynnistä noin 83 000 euroa.

Päätekijäksi epäilty 17-vuotias on myynyt huumeita Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa sekä netin kautta myös muualle maahan.

Tutkinnanjohtaja Janne Kallio kertoo, että yksi huumeiden maastokätkö löytyi Helsingistä Käpylästä ja yksi maastokätkö Espoon Tapiolasta Kehä I:n ja Länsiväylän liittymän läheltä.

”On poikkeuksellista, että tekijäksi epäillyt ovat näin nuoria ja heidän välittämänsä määrät noin suuria”, Kallio sanoo.

”Internet mahdollistaa tämän. Eivät ennen vanhaan näin nuoret olisi päässeet käsiksi näin suuriin määriin.”

Tutkinnan yhteydessä on Suomessa saatu takavarikoitua yhteensä yli kuusi kiloa amfetamiinia. Esitutkinta on päättynyt, ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Huumerikokset
 • Salakuljetus

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  2. 2

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   ”Töihin on kiva tulla, kun on pientä vipinää” – Tutkimusten mukaan työpaikkasuhteet voivat lisätä työmotivaatiota

  6. 6

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  9. 9

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  10. 10

   Ariana Grande keskeytti kiertueensa – järkyttyi pahoin konsertissaan tapahtuneesta pommi-iskusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää