Kaupunki

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja luopuu politiikasta – ”On selkeämpää, etten istu kahdella puolella pöytää”

Vihreiden kuntapäättäjä siirtyy konsulttiyritys Pöyrylle johtotehtäviin helmikuussa.

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr) luopuu politiikasta ainakin toistaiseksi, koska hän siirtyy konsultointiyritys Pöyrylle johtotehtäviin.

Uusi valtuuston puheenjohtaja valitaan tavalliseen tapaan kuluvaksi vuodeksi vuoden alussa. Puoskari ei myöskään asetu ehdolle kevään kuntavaaleissa, koska hän aloittaa helmikuun alussa Pöyryllä Ympäristö-liiketoiminnan johtajana ja Pohjois-Euroopan Alueellisten toimintojen johtoryhmän jäsenenä.

Luopumisen syynä on osin ajankäyttö. Puoskari laskee, että hänen ei kannata samaan aikaan johtaa sataa ihmistä Pöyryllä ja istua kaikissa niissä kokouksissa, joissa valtuuston puheenjohtajan tulee käydä. Hän haluaa keskittyä yhteen vastuulliseen tehtävään kerrallaan.

Pöyryllä on iso rooli esimerkiksi tulevan Länsimetron jatkeen rakentamisessa Espoon Matinkylästä Kivenlahteen. Puoskari sanoo keskustelleensa kaupungin lakimiehen kanssa asiasta eikä hän välttämättä lain mukaan olisi jäävi jäävi toimimaan valtuuston puheenjohtajana. Hänen ei olisi kuulemma pakko erota poliittisista tehtävistään, mutta hänestä on selkeämpää, että hän ei samaan aikaan sekä päätä julkisista hankinnoista että ole osa myyvää organisaatiota.


”On selkeämpää, etten istu kahdella puolella pöytää.”

Kaksitoista vuotta Helsingin valtuustossa ollut Puoskari sanoo, että nyt on sopiva aika tehdä muille tilaa.

Hänen mukaansa politiikassa on tänä aikana saatu monia vihreille tärkeitä hankkeita läpi kuten esimerkiksi kaupunkibulevardit, Kruunusillat, Hämeentien pyöräkaistat ja Raide-Jokeri. Hänelle itselleen tärkeää on erityisesti varhaiskasvatus.

”En sano, että en koskaan palaa politiikkaan, mutta tällä erää en asetu ehdolle.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuntapolitiikka
 • Helsinki
 • Kaupunginvaltuustot
 • Vihreät

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  3. 3

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  4. 4

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  5. 5

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  6. 6

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  7. 7

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  10. 10

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää