Kaupunki

Tahvonlahden ala-aste uhkaa ruuhkautua – Helsinki siirtää Laajasalon kolmen koulun rajoja

Santahaminan kouluun tulee jatkossa lapsia laajemmalta alueelta.

Kolmen laajasalolaisen koulun oppilasalueet ovat muuttumassa ensi vuonna.

Syynä on Kruunuvuorenrannan vilkas rakentaminen, joka uhkaa ruuhkauttaa Tahvonlahden koulua. Tahvonlahden oppilaaksiottoalueista osa siirtyy Laajasalon peruskoululle ja osa Santahaminan ala-asteelle.

Muutokset ovat tulossa voimaan syyslukukauden alussa ensi vuonna. Nyt koulua käyvien lasten koulu ei muutu, ja sisarukset pyritään saamaan samaan kouluun.

Santahaminaan kulkee vastedes oppilaita Hevossalmesta ja Jollaksentien eteläpuolelta. Vastaavasti Laajasalon peruskoulu tulee lähikouluksi niille oppilaille, jotka asuvat Reiherintien ja Laajasalontien välisessä kolmiossa.

Muutosta on sekä kiitetty että vastustettu. Moitteita on tullut muun muassa Laajasalon länsireunalta Kaitalahden pientaloalueelta, jota opetusvirasto yritti liittää Tahvonlahden koulun alueeseen. Kaitalahdessa muutosta vastustettiin, koska bussiyhteys Laajasalon peruskouluun palvelee koululaisia hyvin.

Opetusvirasto on muuttanut suunnitelmia siten, että Kaitalahdesta käydään jatkossakin Laajasalon peruskoulua. Vain Tullisaaren Rosalankujan ja Föglönkujan talot siirtyisivät Tahvonlahden koulun käyttäjiksi.

Laajasalossa ja Santahaminassa on nyt yhteensä neljä peruskoulua viidessä toimipaikassa. Muutokset eivät kosketa Poikkilaakson koulua Jollaksessa.

Koulujen yhteinen oppilasmäärä oli viime syyskuussa 1 412 oppilasta. Oppilasmäärä kasvaa runsaalla tuhannella oppilaalla vuoteen 2025 mennessä.

Helsingin rakennusohjelmassa Kruunuvuorenrantaan on nousemassa oma koulu 2020-luvun puolivälissä. Opetusvirasto haluaisi kuitenkin aikaistaa sen rakentamista vuosiin 2022–2024. Uutta koulua odotellessa virasto on sovittelemassa tilapäistä koulupaviljonkia Hopealaaksoon.

Suomenkielinen opetusjaosto käsitteli muutoksia tiistaina.

Tahvonlahden koulua on määrä laajentaa vuosina 2018–2021. Koulun johtokunta on ollut huolissaan siitä, miten koulun tilat riittävät kasvavalle oppilasmäärälle.

Korjaus 14.2. kello 19.50: Tien nimi korjattu, Reiherintie oli aiemmin muodossa Rehbinderintie.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Laajasalo
 • Helsinki
 • Peruskoulu

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  3. 3

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  4. 4

   Espanjan poliisi vahvistaa: Barcelonan terrori-iskun epäilty yliajaja on surmattu – oli pukeutunut räjähdevyöhön

  5. 5

   ”Suuri amerikkalainen auringonpimennys” kulkee pian halki Yhdysvaltojen – HSTV:n kolmetuntinen suora lähetys käynnissä

  6. 6

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  7. 7

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  8. 8

   Puukotuksista epäilty Mechkah kävi rukoilemassa juuri ennen veritekoja, kertovat moskeijan kävijät HS:lle

  9. 9

   Tutkijat kertovat, miten lähes kenestä vain voi tulla viattomia tappava terroristi

  10. 10

   Omituinen pyörävaras puuhastelee Espoossa: Jari Sivénin pihasta hävisi polkupyörä – tilalle ilmestyi parempi ja uudempi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  5. 5

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  6. 6

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  7. 7

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  8. 8

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  9. 9

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää