Valikko
Kaupunki

12-vuotiaat helsinkiläispojat myivät vohveleita Sepänkadulla tienatakseen rahat kuvauskopteriin – kauppa antoikin lennokit ilmaiseksi

Power-liike palkitsi 12-vuotiaiden yrittäjyyden kuvauskoptereilla

Eivät arvanneet 12-vuotiaat helsinkiläiset Pyry Pallaskorpi ja Aapo Unkuri, mitä seuraa, kun keksivät alkaa paistaa vohveleita Sepänkadulla myytäväksi ohikulkijoille. Sen lisäksi, että niin kauppa kuin vohvelirauta kävivät kuumina, varsinainen yllätys odotti parin päivän päästä HS:n kirjoitettua poikien bisneksistä viime sunnuntaina.

”Ihan aluksi en uskonut. Luulin, että se on vitsi. Sitten tulin iloiseksi”, Pyry Pallaskorpi kertoi perjantaina.

Pallaskorpi ja Unkuri olivat vetäneet sähköroikan Sepänkadulle vohvelirautaansa ideana ansaita rahaa ja säästää kuvauskopteriin. Mallikin oli jo katsottu paikan päällä kaupassa: ”DJI Phantom 3 Standard Drone”, Unkuri selosti HS:lle viikonloppuna.

”Mökillä kuvataan järviä ja sellaisia”, Aapo Unkuri kertoi käyttötarkoituksesta.

Rahaa oli kertynyt muun muassa viikonlopun vohvelirautahommien ansiosta säästöön jo jonkin verran, ei kuitenkaan tarpeeksi. Viikolla pojat kuitenkin huomasivat, että muutaman sadan euron kopterit olisivat tarjouksessa Hullujen päivien takia Stockmannin Power-liikkeessä. Kun isät lupasivat auttaa puuttuvassa osuudessa, oli homma selvä: kohti Stockmannia.

Pojat olivat jo aamulla ennen koulupäivää liikkeessä, jossa odotti sitten varsinainen yllätys. Powerin väki oli kuunnellut Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa, jossa poikien vohvelirautahommat olivat olleet esillä. Bisnekset tekivät vaikutuksen Powerin markkinointipäällikköön Perttu Partaseen:

”Hieno tarina teki vaikutuksen. Siinä kohtasivat yrittäjyys ja yhdessä tekemisen meininki. Ei voi kuin ihailla. Haluttiin kannustaa ja palkita tämmöistä asennetta”, Partanen kertoi perjantaina.

Powerin lähetystön oli alun perin tarkoitus ojentaa kopterit pojille paikan päällä Sepänkadulla, jossa he olivat luvanneet olla vohvelinpaistossa taas vaalisunnuntaina. Kun pojat yllättäen ilmestyivät Powerin liikkeeseen ostopuuhissa, suunnitelma muuttui.

”Siinä kävi niin, että myyjät oli tunnistaneet koptereita ihastelleet pojat. Pojat kertoivat palaavansa ostoksille seuraavana päivänä. Päätettiin sitten, että kun he palaavat, yllätetään heidät ja annetaan ne kopterit heille saman tien. Pääsevät sitten jo viikonloppuna lennättämään”, Partanen kertoi.

Vohvelibisnes oli Pallaskorven ja Unkurin mukaan yhteinen idea. Nyt saattaa olla, että yrittäjiä saapuu vaalisunnuntaina Sepänkadulle enemmänkin.

”Kaksi meidän kaveria on tulossa”, Unkuri kertoi.

”Tänään kuvataan pikkumateriaalia. Pääsiäislomalla sitten luontokuvausta, hienoja ilmakuvia”, Pallaskorpi kertoi kuvaussuunnitelmista.

Idea kopterihankintaan oli Pyry Pallaskorven mukaan peräisin YouTubesta. Siellä oli niin hienoja kopterivideoita, että samanlainen piti saada. Powerin kaupassa kävi sikälikin odotettua onnekkaammin, että harrastajakopterin sijasta pojille annettiinkin pro-vehkeet: DJI Phantom 3 Professional.

Nythän teidän ei tarvitsisi tavallaan enää yrittää, kun teillä on jo kopterit kotona?

”Kyllä me vielä sunnuntaina mennään, kun on niin paljon mainostettu”, Unkuri lupasi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yrittäminen
 • Videot
 • Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   HS:n laaja kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  2. 2

   Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi

  3. 3

   Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen

  4. 4

   Pariskunta muutti kaupungista maalle, hankki eläinlauman ja ryhtyi tuottamaan ruokaansa itse – ”Ensimmäisessä teurastuksessa seisoin nurkan takana sormet korvissa”

  5. 5

   Trump raivostui Obamalle – Syyttää edeltäjäänsä tumpeloinnista venäläis­hakkeroinnin estämisessä

  6. 6

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  7. 7

   7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

  8. 8

   Barcelonalaisilla työttömyyttäkin suurempi huoli: Turismi

  9. 9

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  10. 10

   Paljastuiko katutaiteilija Banksyn henkilöllisyys? Ystävä lipsautti nimen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   Perus­suomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  5. 5

   7 vuotta sitten Alex kuuli olevansa oikeasti Alexander, venäläisten vakoilijoiden poika – oikeus päätti nyt antaa hänelle Kanadan kansalaisuuden takaisin

  6. 6

   Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

  7. 7

   Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

  8. 8

   HS:n laaja kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”

  10. 10

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  5. 5

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  6. 6

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  7. 7

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  8. 8

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  9. 9

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  10. 10

   Oliko Timo Soini Juudas? Näin historiallisten tapahtumien vyöry eteni kulisseissa – ja tämän tuomion suomalaiset antavat Soinin toiminnasta

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Pariskunta muutti kaupungista maalle, hankki eläinlauman ja ryhtyi tuottamaan ruokaansa itse – ”Ensimmäisessä teurastuksessa seisoin nurkan takana sormet korvissa”
  3. Trump raivostui Obamalle – Syyttää edeltäjäänsä tumpeloinnista venäläis­hakkeroinnin estämisessä
  4. Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”
  5. Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”
  6. Tunti sitten
  7. Ainakin 11 henkilöä on kuollut hiilikaivoksen räjähdyksessä Kolumbiassa
  8. Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”
  9. Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen
  10. Suomalaisessa stand-upissa keski-ikäinen valkoinen mies on kuningas – Iikka Kivi sanoo edustavansa erilaista mieskuvaa, vaikka myös vitsailee naisten kustannuksella
  11. HS:n laaja kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa
  12. Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi
  13. Näytä lisää