Valikko
Kaupunki

Malmin lentokentän loppu on käsillä: Helsinki tyhjentää ison lentokonehallin koneista toukokuussa, tilalle tapahtumia ja konsertteja

Lentokoulujen vuokrasopimukset hangaarissa päättyvät, vaikka kentän yhdellä kiitoradalla lennetään vielä pitkään.

Malmin lentokentän hangaari eli suuri lentokonehalli tyhjennetään lentokoneista jo toukokuun puolivälissä, vaikka kentälle voi lentää vuoden 2019 loppuun asti.

Syynä on, että Helsingin kaupunki vuokraa osaa kentästä ja myös hangaaria tapahtumien järjestäjille ennen kuin paikalle aletaan myöhemmin rakentaa asuntoja. Tulevalle kesälle on luvassa esimerkiksi moottoriurheilua, sitä seuraavalle suunnitellaan myös konsertteja.

Hangaarista tehtiin uudet määräaikaiset vuokrasopimukset tiloja käyttävien yritysten kanssa joulukuussa. Joukossa on esimerkiksi lentokouluja. Virkamiesten mukaan sopimuksen päättyminen toukokuun puolivälissä oli jo syksyllä kaikille osapuolille selvää. Perusteluna olivat juuri tapahtumat.

”Kentälle halutaan monipuolista käyttöä niin, että se tulee kaupunkilaisille tutuksi muunkin kuin lentotoiminnan kautta”, sanoo Sirpa Kallio kaupunginkansliasta.

Lentokoneiden korjaus jatkuu hangaarissa syksyyn asti. Muiden vuokralaisten sen sijaan pitäisi siirtää koneensa tiloista toukokuussa. Sen jälkeen hangaaria voi vuokrata kaupungilta tapahtumiin, samoin kuin jo nyt voi sitä osaa kentästä, jolla ei enää lennetä.

Ison hangaarin lisäksi Malmilla on edelleen pieniä yksityisten omistamia halleja, joissa säilytetään esimerkiksi helikoptereita ja kevytrakenteisia ilma-aluksia.

Kaupunki vuokraa yhtä kiitorataa Malmin lentokenttäyhdistykselle. Sopimus on tehty vuoden 2019 loppuun. Myös hangaarin ja lentoaseman päärakennuksen toimistotilat ovat edelleen vuokralla. Suurin osa vuokralaisista liittyy ilmailuun.

Ensimmäinen uudenlainen tapahtuma Malmilla oli maaliskuussa kentälle päättynyt enduron Päijänteen ympäriajo. Kesällä tulossa on esimerkiksi kuukausittainen hot rod -tapahtuma ja jokamiehen kiihdytysajoja. Tekniikan maailma testaa kesällä autoja kentällä.

”On ajateltu, että kentällä voidaan järjestää myös festivaaleja ja konsertteja. Tämä ei toteudu vielä 2017. Isot esiintyjät varataan niin paljon etukäteen, että neuvottelemme näiden kohdalla nyt kesästä 2018”, Kallio sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Malmin lentokenttä
 • Malmi
 • Lentokenttä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille

  2. 2

   ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

  3. 3

   Kaupunkiympäristön tuhoaminen pyöräilyn varjolla on lopetettava – Jos ei voi ajaa nykyisiä pyöräteitä pitkin, niin ei ole pakko ajaa ollenkaan

  4. 4

   Oletko grillannut aina väärin? Kemisti kertoo, miten paistat täydellisen pihvin

  5. 5

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  6. 6

   Suomessa käytetyt lasipurkit matkaavat pitkän matkan puhdistettaviksi ja päätyvät usein takaisin – Miksi jätelasia ei käsitellä Suomessa?

  7. 7

   Ramadanin päättymistä juhlittiin shoppailun merkeissä Itä-Helsingissä – Mellunmäessä moskeijasta puhdistettiin rasistisia töhryjä

  8. 8

   Perussuomalaisten jakautuminen puhuttaa myös Venäjällä – ja Halla-ahon puoli on suositumpi

  9. 9

   Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

  10. 10

   Miksi ihmeessä radiossa luetaan koko kansalle merisäätä? Torsti tietää vastauksen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  2. 2

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  3. 3

   Luonnonvastaisista, sairaista koiraroduista pitää päästä eroon

  4. 4

   Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen

  5. 5

   Stand-up-koomikko Iikka Kivi katuu höyrähtämistään Halla-ahon ajatuksiin – ei voi olla ”vähän kuin ilta- tai viikonloppunatsi”

  6. 6

   Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi

  7. 7

   Pariskunta muutti kaupungista maalle, hankki eläinlauman ja ryhtyi tuottamaan ruokaansa itse – ”Ensimmäisessä teurastuksessa seisoin nurkan takana sormet korvissa”

  8. 8

   Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

  9. 9

   Putken rikkoutuminen puski tulikuumaa höyryä Helsingin ydinkeskustassa – julkisen liikenteen erikoisjärjestelyt jatkuvat vielä maanantaina

  10. 10

   ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  7. 7

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  10. 10

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  11. Näytä lisää