Mielipidekirjoitus Nuorten postiin

Nuorten posti ilmestyy Helsingin Sanomien Mielipidesivuilla tiistaisin. Palsta on tarkoitettu alle parikymppisille.

Hyvä mielipidekirjoitus on ytimekäs ja selkeä. Toimitus voi tarpeen tullen muokata tai lyhentää tekstiäsi. Lyhyiden kirjoitusten enimmäismitta on 700, pitkien 3 000 ja jatkopuheenvuorojen 2 000 merkkiä.

Mieti, mitä haluat sanoa. Ota kantaa, mutta älä herjaa tai loukkaa ketään. Kirjoitusten on oltava lakien ja hyvien tapojen mukaisia.

* Pakolliset kentät

Ohjeita mielipidekirjoituksen lähettämiseen

Helsingin Sanomien mielipidesivu on kaikille avoin keskustelufoorumi. Sivulla julkaistaan lukijoiden kommentteja lehden kirjoituksiin tai muihin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Emme julkaise muihin lehtiin lähetettyjä tai blogeissa julkaistuja kirjoituksia.

Napakasti ja asiallisesti

Mitä tiiviimmin kirjoitat, sitä todennäköisemmin tekstisi päätyy lehteen. Ota kantaa, mutta älä herjaa tai loukkaa ketään. Kirjoitusten on oltava lakien ja hyvien tapojen mukaisia.

Allekirjoitus ja nimimerkki

Kirjoituksella voi olla enintään kolme allekirjoittajaa. Saman kirjoittajan tekstejä julkaisemme korkeintaan yhden kuukaudessa.

Nimimerkillä kirjoittamisen hyväksymme vain poikkeustapauksissa. Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi omaan terveyteen, taloudelliseen asemaan tai muihin arkaluonteisiin aiheisiin liittyvät asiat.

Yhteystiedot oikein

Lähetä kirjoituksesi mukana oikeat yhteystietosi. Pelkkä sähköpostiosoite ei riitä, vaan tarvitsemme myös kotiosoitteesi ja mahdolliset puhelinnumerosi. Emme luovuta tietoja ulkopuolisille.

Julkaiseminen

Toimitus valitsee julkaistavat kirjoitukset sekä otsikoi, muokkaa ja tarvittaessa lyhentää niitä.

Päivittäin julkaistaan korkeintaan yksi noin 2 800 merkin kirjoitus. Noin 2 000 merkin kirjoituksia sopii sivuille muutama, mutta erityisen tervetulleita ja luettuja ovat lyhyet, alle 900 merkin tekstit.

Julkaistaviksi valitut kirjoitukset menevät Helsingin Sanomiin yleensä muutaman päivän kuluessa niiden saapumisesta, mutta etenkin ajattomien tekstien julkaisuun saattaa joskus kulua hieman kauemmin. Kirjoitukset julkaistaan myös verkossa.

HS:n mielipideosaston kirjoituksia julkaistaan myös pääkaupunkiseudulla ilmestyvässä kaupunkilehti HS Mestassa. Jos haluatte kieltää mielipiteenne julkaisun HS Mestassa, mainitsettehan tiedon verkkolomakkeen Teksti-kohdan lopussa.

Runsaan tarjonnan vuoksi emme voi antaa teksteistä kirjallista palautetta. Kirjoituksia koskeviin puhelintiedusteluihin vastaamme arkisin kello 12.00-12.30 numerossa 09-1221.