Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat kertoivat parhaat vinkit juhliin

Koti
 
Helsingin Sanomat

Pyysimme lukijoiden vinkkejä kodin kevät- ja kesäjuhlien järjestämisessä, ja saimme mitä erilaisempia ideoita lastenjuhlista kuusikymmenvuotispäiviin. Kiitos kaikista vinkeistä, joista julkaisemme tässä osan.

"On ollut loistava idea kirjoittaa ylös kotijuhlissa vieraille tarjotut ruuat ja juomat kauniiseen muistikirjaani. Vuosien varrella ei tule siten tarjonneeksi samoja sapuskoja samoille ihmisille."

"Tarjoiltavaa pitää olla aina vähän liikaa. Muutama vuosi sitten olin häissä, joissa juoma loppui yöllä kesken. Juhlat olivat sitten siinä, tunnelma pilalla. Kannattaa myös muistaa, että alkoholia nauttineet ihmiset syövät kuin hevoset. Paljon!"

"Lastemme ylioppilasjuhliin olemme valmistautuneet niin, että kiitoskortit on tehty etukäteen. Kun vieras lähtee juhlista kotiin, hän saa käteensä myös kiitoksen."

"Ylioppilasjuhliin kannattaa varata kaunis kirjanen, johon juhlijat – joita on usein paljon – voivat kirjoittaa iloisia tai vakavia tervehdyksiä ja elämänohjeita."

"Pienten lasten synttäripöytä saa loistavan ja kivannäköisen suojan halpahallin paperisesta liinarullasta tai rautakaupan voimapaerista. Isot rullat ovat edullisia sijoituksia ja toimivat myös piirustusalustana. Helmat voi taittaa pöydän alle ja liimata kiinni maalarinteipillä.

Isompien juhlissa liinaan voi kirjoittaa esimerkiksi istumajärjestyksen tai snapsilaulujen sanoja."

"Toivon 60-vuotispäivilleni lahjan sijaan muistoa menneiltä vuosilta. Jokainen vieras tuo A4-kokoisen paperin, johon on kirjoitettu jokin yhteinen muisto ja liimattu ehkä myös valokuva. Varaan juhlapöydälle kauniin kansion, johon paperit voi rei'ittää. Herkullisimmat muistot voidaan lukea ääneen – lienee hauskempi tuokio kuin juhlapuhe."

"Olkoot juhlat mitkä tahansa, olen vuosien varrella huomannut, että ne pelastuvat aina kahden yksinkertaisen oivalluksen ansiosta: aloitan valmistelut mieluummin liian aikaisin kuin viime tipassa ja teen listoja kaikista töistä ja hankittavista ruuista. Listaa voi sitten pyyhkiä, kun hommat etenevät.

Tämä vie stressin ja pelastaa isäntäväen turhat viimetipassa-hermoilut."

"Viitisen vuotta sitten päätin, että kutsun juhliini vain ne, joiden kanssa oikeasti haluan juhlia. Järjestäjänä on paljon kivempi olla, kun ei joudu miettimään, että tuon kanssa minulla ei ole kyllä mitään yhteistä. Vain yksi ystäväpiiriin roikkumaan jäänyt tuttava veti herneen nenäänsä, ja oikeastaan hyvä niin."

"Leppoisimmat juhlat ovat olleet kodissamme ne, kun raskin palkata ammattiapua keittiöön ja tarjoilemaan. Maksoi, mutta palkitsi."

"Perheessämme vietetään syntymäpäiviä usein jonkun ajankohtaisen teeman ympärillä. Näinä aikoina se voisi olla vaikka Kreikka. Juhlien suunnittelu on tosi hauskaa, ja vieraatkin voivat osallistua siihen musiikki- ja juomatuliaisin."

"Pienehkön jääkaapin omistajana juhlajuomien pito kylmänä oli hankalaa, kunnes keksin halvan ja hyvän idean: pakkaan jääkaapissa kylmetetyt pullot muutamaan isoon styroksiseen kylmälaukkuun. Kylmäkalleja saa olla reilusti. Pullot pysyvät erittäin kylminä yllättävän pitkään."

"Toivoimme vierailtamme häälahjaksi vain samppanjaa. Ja saimme sitä! Jokaisen lahjapullon pohjaan liimasimme pienen tarran, jossa oli lahjoittajan nimi. Myöhemmin pulloja juodessamme oli kiva katsoa, keneltä juuri tämä lahja oli saatu. Kuukausienkin päästä se myös palautti mieleen ihanat häät."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!