Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hälsningar från Grankulla

Koti
 
Sarjassa toimittaja ja kuvaaja soittavat kenen tahansa ovikelloa kahvipaketti kainalossa. Ring, ring!

Sandholmin–Selroosin perheessä vanhemmat pohtivat, mitä tilaisivat pojaltaan sunnuntaipäivälliseksi.

God morgon, toivotamme, kun Kauniaisissa sijaitsevan rivitalokodin ulko-ovi aukeaa.

"Onko teillä jotain todisteita siitä, että olette oikeasti toimittajia", tuulikaapissa seisova mies kysyy tiukasti suomen kielellä, ennen kuin suostuu ottamaan vieraat vastaan. Kaivamme lompakosta pressikortit.

"Entä jotain henkilöllisyystodistuksia?"

Näytämme ajokortteja.

"Tulkaa sisään sieltä. Piti kysyä papereita, kun enhän minä tiedä, miltä toimittajat näyttävät, ja harvoin toimittajat soittavat meidän ovikelloamme sunnuntaina aamulla. Epäilykset heräsivät", Marcus Sandholmiksi esittäytyvä mies sanoo.

Istuudumme olohuoneen sohvalle, jonne pankissa työskentelevä Sandholm meidät ohjaa.

Hän sanoo ensin luulleensa, että puu on kaatunut auton päälle, kun ovikello soi. Eino-myrsky puhaltelee ulkona pahimmillaan.

"Piti lähteä mökille Kirkkonummelle hakkaaman halkoja. Mutta myrsky muutti suunnitelmat. Pitää keksiä jotain muuta."

Viestintäjohtajana työskentelevä vaimo Agneta Selroos suunnitteli puolestaan sauvakävelylenkkiä, mutta ei nyt lähdekään ulkoilemaan. Hän käy vaihtamassa vaatteet ja tarjoilee sen jälkeen piparkakkuja peltirasiasta.

Pariskunnan pojista nuorempi, 15-vuotias Mikael Sandholm hakee aamutakissa keittiöstä juotavaa ja tulee katsomaan, mitä ihmettä olohuoneessa tapahtuu.

"Tule kuvaan meidän kanssa. Hesari ei käy joka päivä kylässä. Tämä on once in a lifetime -juttu", isä innostaa poikaansa.

Perheen esikoinen Dario Sandholm, 20, ei pääse tällä kertaa perhepotrettiin, sillä hän on jo töissä autovuokraamossa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kun kuvat on otettu, nuorimies painuu takaisin huoneeseensa. Hänellä on edessä näytön paikka.

"Mikael on ottanut koulussa köksän valinnaiseksi aineeksi. Kotitehtävä on valmistaa meille päivällinen", Selroos sanoo.

Vanhemmat saavat päättää, mitä tilaavat. Isä kertoo leikkisästi toivovansa kolmen ruokalajin menua. Äiti tyytyisi vähempään.

"Jos hän vaikka tekisi jonkin hyvän pastan. Jälkiruoaksi voisi olla jäätelöä. Olemme valmiita neuvottelemaan. Ei saa mennä liian hankalaksi. Muuten into voi hiipua", hän sanoo diplomaattisesti.

Oikaisu 9.3.2016: Dario Sandholmin ikä korjattu. Hän ei ollut jutun ilmestymisvuonna 25, kuten jutussa virheellisesti kerrottiin. Vuoden 2016 maaliskuussa hän on 22-vuotias.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!