Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkalla riittää pulmia ratkottavaksi

Koti
 
Helsingin Sanomat
Katja Maununaho
Katja Maununaho

Arkkitehti Katja Maununaho on tyytyväinen päästessään Kalasataman ryhmärakentamishankkeeseen.

Urakka ei tosin ole helppo, kun hänen on sovitettava yhteen viiden perheen toiveet. Myös Kalasataman alue on vaativa, sillä se rakennetaan tyhjästä yhdellä kertaa kaupunkimaisen tiiviisti.

Koska rakennuttajat ovat riippuvaisia viereisten talojen etenemisestä, suunnittelu etenee Maununahon mielestä välillä nurinkurisesti.

"Kun varsinainen suunnittelumme alkoi kilpailun jälkeen, rakennuspaikalla alettiin lyödä jo paaluja. Piti tehdä ratkaisuja pohjakerroksesta, vaikkei mitään ollut vielä päätetty."

Sato rakennuttaa tonttien viereen kerrostaloja, ja siksi myös tonttien paalutus piti hoitaa samalla kerralla. Tällä hetkellä Sato käyttää tonttia varastonaan.

Helsingissä on ryhmärakentamisessa näinä aikoina melko hiljaista. Kaupunki haluaisi kannustaa ryhmärakentamista, mutta hankkeet ovat kaatuneet perheiden puutteeseen.

"Jos hanke on vähänkään isompi, ongelmia tuottaa porukan kasaaminen ja sen sitoutuminen projektiin. Ryhmärakentaminen vaatii alkuvaiheista loppumetreille ihan erilaista ajattelutapaa", lupayksikön päällikkö Juha Veijalainen sanoo.

Helsingin kaupungin tonttiasiamiehen Maria Manniston mukaan myös yleinen taloustilanne hidastaa monen perheen innostumista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!