Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä tehdä taloyhtiön johdon epämääräisille vastauksille?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Taloyhtiössämme tehtiin remontti. Urakan loppusumma oli budjetoidun mukainen, mutta se, mistä loppusumma koostui, poikkesi budjetoidusta.
Yhtiökokouksessa hallitus ei pystynyt selittämään asiaa. Onko osakkailla oikeus nähdä isännöitsijätoimiston laskut tuntiselvityksineen, jotta he voivat arvioida, ovatko ostetut palvelut olleet hyvä investointi? Mitä osakkaat voivat tehdä, kun he saavat kuluista tiedustellessaan epämääräisiä vastauksia?
 

Taloyhtiön johdon pitää pystyä vastaamaan osakkaille, mistä poikkeamat johtuvat, kun asiaa käsitellään yhtiökokouksessa, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies Katriina Sarekoski.

Hänen mukaansa osakkaille on selvitettävä esimerkiksi se, mistä isännöitsijän palkkio sekä urakoitsijan ja valvojan laskut koostuvat. Vaikka osakkailla on oikeus esittää kysymyksiä isännöitsijälle ja hallitukselle yhtiökokouksessa, kirjanpidon tositteita heille ei tarvitse esittää.

Jos yhtiön johto ei pysty vastaamaan osakkaiden kysymyksiin yhtiökokouksessa, heidän pitää antaa vastaus kirjallisena kahden viikon sisällä.

Sarekoski suosittelee valituttamaan itsensä hallitukseen, jos yhtiön johdon toiminta epäilyttää. Hallituksen jäsenillä on mahdollisuus tutustua ja paneutua aikaisempaan aineistoon.

Yhtiökokouksessa osakkaat voivat myös vaatia erityistä tarkastusta. Jos ehdotus ei saa riittävästi kannatusta, osakkaat voivat hakea aluehallintavirastosta erityisen tarkastuksen suorittamista.

Hakemuksen voi tehdä, jos erityistä tarkastusta on kannattanut vähintään kymmenesosa kaikista osakkeista tai kolmasosa yhtiökokouksessa edustettuna olleista osakkeista.

Vaikka kaikkea turhaa salailua pitää välttää ja taloyhtiön on oltava niin avoin kuin mahdollista, rajatkin on vedettävä, Sarekoski sanoo.

"Ihan pikkujutusta erityistä tarkastusta ei kannata lähteä hakemaan. Se maksaa pahimmillaan kymmeniätuhansia euroja, ja kulut maksaa lähtökohtaisesti taloyhtiö."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!