Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjouksissa tuhansien eurojen eroja

Sama muuttoyritys voi olla yhdellä reitillä halvin vaihtoehto, toisella kallein.

Koti
 

Muuttopalveluja tarjoavien yritysten hinnoissa voi olla tuhansien eurojen eroja. Tämä selvisi, kun HS pyysi neljältä muuttoyritykseltä kuvitteellisia tarjouksia kolmeen maahan.

Muutot kannattaa aina kilpailuttaa. Sama yritys voi osoittautua halvimmaksi vaihtoehdoksi yhdellä reitillä mutta tulla kilpailijoita kalliimmaksi toisella.

HS pyysi Grundellilta, Niemeltä, Travelcargolta ja Victor Ekiltä tarjouksia suomalaisten suosimiin kaupunkeihin Lontooseen, Espanjan Fuengirolaan ja Kiinan Shanghaihin. Lontoon-muutto hoidettaisiin rekkakuljetuksena, Shanghain merirahtina, ja Fuengirolaan pyydettiin sekä meri- että maakuljetushintoja.

Tarjouksia pyydettiin tilavan kaksion tai pikkukolmion tavaramäärää vastaavalle 20 kuution kuormalle ja isomman perheasunnon 40-kuutioiselle lastille.

Kaukomaille lähtö voi olla halvempaa kuin Keski-Eurooppaan, merirahti kun on yleensä rekkakuljetusta edullisempaa. Lisäksi arvonlisäveroa maksetaan vain muutoissa EU-maihin.

Kuorma Kiinaan tuli vertailussa edullisemmaksi kuin Britanniaan tai Espanjaan. Shanghaissa tosin tulee lisäkuluja, sillä osasta tavaroita maksetaan tullia.

Vähiten yllätyksiä tuleekin yleensä Euroopan-muutoissa.

Ulkomaanmuutot ovat niin sanottuja täydellisen palvelun muuttoja. Kulut kattavat pakkaamisen, materiaalit, kuljetuksen, sisäänkannon ja tavaroiden purkamisen sekä satamamaksut.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!