Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryhtyisinkö rahastosijoittajaksi?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Aiemmin asuntosijoitusrahastoja oli käytännössä vain suursijoittajille. Nyt esimerkiksi S-Pankin S-asuntorahastoon pääsee jo 200 eurolla.

Ålandsbankenin asuntorahaston minimimerkintä on 500 euroa. Summalla sijoittaja pääsee mukaan hajautettuun salkkuun, jossa on noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa. Asunnoista 80 prosenttia sijaitsee Helsingin työssäkäyntialueella ja loput muissa suurissa kaupungeissa.

"Toisin kuin suoraa sijoitusasuntoa, tätä sijoitusta ei tarvitse hoitaa itse. Asuntorahastossa pääsee samaan nettotuottoon mutta käytännön vaiva jää pois. Myös hajautuksen saa. Lisäksi pankkisidonnainen asuntorahasto pystyy suojautumaan koron nousulta ihan eri tavalla kuin yksityissijoittaja", sanoo Ålandsbankenin sijoitusjohtaja Antti Valkama.

Ålandsbankenin asuntorahaston tavoitteena on 4–6 prosentin vuosittainen tuotto pitkäjänteisille sijoittajille. Valkaman mukaan rahasto maksaa ensi keväänä osinkoa vähintään kolme prosenttia.

 

Mitä pitää tietää?
Rahastojen tuotoista ei ole takuuta mutta kulut juoksevat koko ajan. Sijoittajan on syytä vertailla eri rahastojen kuluja. Ålandsbankenin asuntorahastossa pitää maksaa rahasto-osuuden lunastamisesta. Antti Valkaman mukaan järjestelmä on luotu, jotta rahastoon saataisiin pitkäaikaista pääomaa.

Kaupankäyntipalkkio on porrastettu. Jos sijoittaja on mukana yli viisi vuotta, palkkio on yksi prosentti.

Sijoittajan kannattaa perehtyä asuntorahastojen sijoitusstrategioihin: missä ja minkä ikäisissä kiinteistöissä asunnot sijaitsevat ja mistä ne on ostettu. Osa rahastoista sijoittaa pelkästään vuokra-asuntoihin ja osa myös liike- ja toimitiloihin tai rakentamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!