Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ostaisinko Oravaa?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Asuntosijoitusrahastoon on vuoden 2013 syksystä saakka voinut sijoittaa pörssin kautta. Orava-asuinkiinteistörahasto on ensimmäinen suomalainen pörssiin listattu asuntosijoitusrahasto. Yhtiöllä on yli 6 000 omistajaa, joista suurin osa on yksityisiä sijoittajia.

Ostamalla Orava-asuntorahaston osakkeen sijoittaja pääsee omistajaksi hajautettuun salkkuun, jossa on noin 1 200 vuokra-asuntoa.

Sijoitusasunnot sijaitsevat Helsingin seudulla sekä muissa suurissa kaupungeissa. Orava sijoittaa sekä uusiin että vanhoihin asuntoihin.

Yksittäisen sijoitusasunnon hankkiminen esimerkiksi Helsingissä on kallista ja vaatii muuallakin Suomessa vähintään viisinumeroisen summan euroja. Orava-asuntorahaston osake maksoi perjantaina 10,55 euroa.

Osake on yksittäistä sijoitusasuntoa likvidimpi sijoitus eli sitä on helppo ostaa ja myydä.

Orava-asuntorahasto maksaa osinkoa neljä kertaa vuodessa. Sen osinkotavoite on 7–10 prosenttia.

 

Mitä pitää tietää?
Osakkeiden ostamisesta menee palkkio. Pörssikaupan kulut ovat kuitenkin vain murto-osa esimerkiksi rahastojen kuluista. Yhtä osaketta ei silti ole järkevä ostaa.

Pörssin tuotoista ei ole varmuutta, ja kurssit voivat heilua ylös ja alas. Osakkeisiin kannattaa yleensä sijoittaa pitkäjänteisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!