Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenen vastuulla on talon avannon turvallisuus?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Kerrostaloyhtiömme on meren rannalla, ja rannassa on taloyhtiön tekemä avanto. Kaaduin ja loukkasin itseni, koska melkein astuin suojaamattomaan avantoon. Kuka on vastuussa onnettomuudesta?
 

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallménin mukaan kiinteistönomistaja on vastuussa yleisten tilojen ja piha-alueen, myös avannon, turvallisuudesta.

Kun taloyhtiö on päättänyt avata avannon asukkaille, yhtiön pitää varmistaa, että avantoon kulkeminen, sinne pulahtaminen ja jäällä liikkuminen on turvallista, Sallmén sanoo.

"Ei riitä, että taloyhtiö tekee avannon ja jättää asukkaat oman onnensa nojaan."

Hänen mukaansa taloyhtiön pitää nyt osoittaa, että se on toiminut huolellisesti eli käytännössä varoittanut avannosta esimerkiksi kyltillä ja näin estänyt asukkaan putoamisen hyiseen veteen.

"Taloyhtiön pitää huolehtia myös siitä, etteivät asukkaat joudu avantoon eivätkä veden varaan pimeässäkään", Sallmén tähdentää.

Jos turvallisuudesta ei ole huolehdittu riittävästi, lakiasiantuntijan mukaan taloyhtiö vastaa asukkaalle aiheutuneista vahingoista.

 

Kysy asumisesta -palstalla vastataan lukijoiden kysymyksiin, jotka koskevat kodin arkea. Etsimme pätevät asiantuntijat vastaamaan niihin.
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteella hs.koti@hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!