Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjoukset ovat julkisia

Koti
 
Taru Taipale

Asuntojen tarjouskauppa tuli Suomeen vuonna 2007, kun Kiinteistömaailma lanseerasi palvelun. Kiinteistömaailma on seitsemässä vuodessa tehnyt 25 000 tarjouskauppaa. Se on edelleen tarjouskaupan markkinajohtaja. Noin joka viides Kiinteistömaailman välittämästä asuntokaupasta on tarjouskauppa.

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen uskoo, että tarjouskaupan suosio kasvaa lähivuosina.

Tarjouskaupassa asunnolle määritellään lähtöhinta. Asunnosta kiinnostuneet tekevät tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin. Perinteisessä asuntokaupassa ostajat useimmiten tarjoavat alle pyydetyn hinnan.

Tarjouskaupassa tehdyt tarjoukset ovat julkisia ja näkyvät internetissä. Kaikki tarjouksen tehneet ja asunnon seuraajaksi ilmoittautuneet saavat tiedon uudesta tarjouksesta sähköpostilla. Tarjous on sitova, ja se tehdään kirjallisesti.

Tarjous on tarjouskaupassa voimassa 48 tuntia, jonka jälkeen myyjä voi hyväksyä tai hylätä sen.

Vääntö tarjouskaupan laillisuudesta päättyi vuoden 2012 kesällä, kun kuluttaja-asiamies hyväksyi mallin. Sen jälkeen myös muut kiinteistönvälittäjät alkoivat tarjota vastaavaa palvelua.

Esimerkiksi Remax on tehnyt tarjouskauppaa puolitoista vuotta. Tarjouskaupan osuus kaikista Remaxin kaupoista on nyt noin viisi prosenttia.

"Olemme tuoneet sen yhdeksi vaihtoehdoksi asiakkaillemme. Uskon, että tulevaisuudessakin tarjouskauppa on osa kaupankäyntiä, mutta en näe sen osuuden kasvavan lähitulevaisuudessa", sanoo Remaxin toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!