Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka maksaa siivouskulut, jos vuokralainen kuolee asuntoon?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Vuokralaiseni kuoli, ja hänet löydettiin vasta noin kolmen viikon päästä. Taloyhtiö tilasi asuntoon desinfioinnin ja siivouksen sekä lähetti laskun minulle. Kanssani ei neuvoteltu puhdistuksesta. Lasku on 2 152 euroa, joka vastaa yli vuoden vuokratuottoa. Isännöitsijän mukaan kuolinpesä on varaton. Kenen kuuluu maksaa lasku?
 

Asunnon desinfioinnista ja siivouksesta koitunut lasku jää vuokranantajan harteille, jos kuolinpesä on varaton, sanoo Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Maksuvastuun määrittelevät asunto-osakeyhtiön kunnossapitoa koskevat vastuunjakosäännökset. Niiden mukaan osakas vastaa huoneiston pinnoista ja yhtiö puolestaan rakenteista.

Koro-Kanervan mukaan laskun maksajalla on kuitenkin oikeus valita siivousfirma. Taloyhtiö on siis toiminut väärin, kun se on mennyt tilaamaan siivouksen keskustelematta asiasta osakkaan kanssa.

Jos osakas pystyy osoittamaan, että hän olisi voinut hankkia siivouksen edullisemmin muualta, taloyhtiön maksettavaksi jää edullisemman ja jo tehdyn siivouksen välinen erotus.

Koro-Kanervan mielestä olisi kohtuullista, että taloyhtiö osallistuisi muutenkin siivouskuluihin, koska se on toiminut asiassa omin päin, ja laskun summa on huomattava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!