Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä mittaa itse, vinkkaa kuluttajaneuvoja

Koti
 

Tiedä, mistä maksat. Jotkut keittiöfirmat saattavat laskuttaa pelkästä suunnitelman tekemisestä, jos keittiötä ei tilatakaan. Selvitä, mitä suunnitelma maksaa.

Kirjoita sopimukseen jokainen yksityiskohta. Yleinen sudenkuoppa on, että kaikkea sovittua ei kirjoiteta tarkasti ylös. Suullisesti sovittua on vaikea todistaa jälkikäteen. Laita paperille kaikki värisävyistä kaakelimalleihin.

Tarkista saapuvat kalusteet. Jos olet kotona remontin aikana, kannattaa ennen asentamista katsoa, että kalusteet vastaavat haluamiasi. Ongelmat on sitä helpompi selvittää mitä varhaisemmassa vaiheessa niistä on ilmoitettu.

Jätä mittaaminen ammattilaisille. Parhaimman lopputuloksen saa, jos pyytää ammattilaista mittaamaan keittiönsä. Mittavirheiden korjaaminen remontin valmistuttua tulee kalliiksi.

Harkitse korjausvaatimuksia. Mikä tahansa vika ei ole lainmukainen virhe. Pienet kosmeettiset haitat kompensoidaan yleensä hinnanalennuksilla. Jos esimerkiksi saa väärän laatoituksen, mutta ero tilattuihin laattoihin on mitättömän pieni, työn uusimisesta saattaa joutua maksamaan itse.

Vinkit antoi johtava kuluttajaoikeusneuvoja Nina Konu Itä-Uudenmaan maistraatista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!