Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saammeko korvausta, koska kuivuri hurisee keittiössä?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Juuri kun talomme linjasaneeraus valmistui, urakoitsija ilmoitti, että ilmastointihormissa on tapahtunut vesivahinko. Keittiömme meni uudelleen remonttiin: osasta lattiaa purettiin päällyste, hormin kohdalta revittiin tapetit, työtasot poistettiin ja seinään porattiin kaksi isoa reikää. Puhallin paahtaa kuivausilmaa vuorokauden ympäri pari kuukautta. Urakoitsija hoitaa keittiön samaan tilaan kuin se oli ennen vahinkoa ja maksaa sähkölaskun. Onko meillä oikeus korvaukseen aiheutuneesta haitasta?
 

Isännöintiliiton lakiasiantuntijan Marina Furuhjelmin mukaan osakas ei saa korvausta siitä, että keittiö on vesivahingon takia mennyt uudelleen remonttiin. Korvaus voisi hänen mukaansa tulla kyseeseen, jos huoneisto olisi remontin takia käyttökelvoton eikä siellä voisia asua. Silloin osakas saisi hyvitystä sen verran kuin taloyhtiö säästää siinä, että asunto on tyhjillään.

Furuhjelmin mukaan yhtiölle ei kuitenkaan synny merkittävää säästöä, jos yksi osakas ei pysty käyttämään huoneistoaan.

Käytännössä ainoa säästö on vesimaksu. Muut ylläpitokulut, vakuutusmaksut ja isännöinnin palkkio eivät pienene, Furuhjelm sanoo.

Lakiasiantuntijan mielestä osakas ei ole oikeutettu edes kipukorvauksiin, vaikka kuivuri hurisee keittiössä vuorokauden ympäri kuukausikaupalla.

Vahingonkorvauksen saaminen edellyttäisi, että yhtiö tai urakoitsija olisi toiminut huolimattomasti vesivahingon korjaamisessa.

Jos syyllistä vesivahinkoon ei voida osoittaa ja yhtiö on ryhtynyt viivyttelemättä korjaamaan vahinkoa, vahingonkorvausvelvollisuutta ei ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!