Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä hermoile siivouksesta, hallittu sekasotkuhan on kodikasta

Koti
 
Jari Tammi
Kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija, jolle koti on syli ja metsä.

Koska olet viimeksi tehnyt yllätysvierailun? Siis sellaisen, jossa olet päässyt todistamaan lapsiperheen kodin räjähtäneessä luonnontilassaan? Niinpä. Kriisiapua on tarvittu pitkään sen jälkeen. Äitisi varoitti.

Yleensä yllätysvierailusta pamautetaan tekstiviesti, jolloin isäntäväellä on aikaa siivota matkantekosi verran. Sillä pelastetaan puoli valtakuntaa.

Anoppi on toista maata. Viikon kuurauksen ansiosta pinnat loistavat ja tasot kimmeltävät. Eteisessä pitää silti pahoitella, kun on niin sekaista.

Mitä jos ottaisit vähän rennommin?

Lapsiperheen ei tarvitse puolustella, jos siivoaminen jää prioriteettilistan hännille. Hallittu sekasotkuhan on oikein kodikasta, eräänlainen fengshui-flow.

Vasta kun reitti sohvalta vessaan on liikojen lelujen ja kierrättämättömän krääsän takia tukossa, on syytä tehdä jotain. Esimerkiksi lukea self help -kirja.

Kodin tärkeimpiä mittayksiköitä ovat kasa ja läjä.

Niitä kertyy eteiseen, pöydille, kaappeihin – kaikkialle. Vuosien ajan. Niitä eivät synnytä laiskuus vaan elämänhalu. Siinä missä uraohjukset lepäävät haudassa, isät ja äidit siivoavat vasta lapsen synttärijuhlien jälkeen. Silloin on pakko.

Siivoamattoman kodin pienin mitta-arvo on 1 p. Lyhenne tulee perusyksiköstä pöly.

Sen huomattavasti uhkaavampi kerrannaisyksikkö on pk. Joulusiivouksesta yhä uupunut arvaa, että kyseessä on pölykoira. Kun sängyn alla on 20 pölykoiraa neliömetriä kohden, on korkea aika tarttua imuriin – tai pukea lapset fleeceen ja heittää sängyn alle karamelleja.

Jos mitattava suure on sekasotku, johdannaisyksiköitä on useita. Niistä kivuliain on irtodublo lastenhuonetta kohden. Likasukka teinihuonetta kohden voidaan arvioida hajuaistilla. Ja jos illanistujaisten jälkeen on selvitettävänä 78 ta/k, kyseessä on tiskaamattomien astioiden määrä keittiötä kohden. Luvusta puuttuu enon särkemä perintömuumimuki.

Kun teini pannaan siivoamaan, hyödyllinen tunnus on S. Se on suure näennäisteholle. Yleensä se on lähellä nollaa. Jos siivousväline hajoaa tai siivouskohde on kokenut merkittäviä aineellisia tuhoja, mitta-arvo on jo negatiivinen. Mitä välii. LOL.

Lapsiperheessä yleisin ajan mittayksikkö on k.

Syömään! Kohta. Siivotkaa huoneenne! Kohta. Nyt nukkumaan! Kohta. Onko läksyt tehty? Mitä maksat?

hs.koti@hs.fi
Kirjoittaja on helsinkiläinen kirjailija, jolle koti on syli ja metsä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!